eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Cseh Sándor, a szolnok vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia mérkőzésen a tiszaligeti Vízilabda Arénában Szolnokon 2017. március 22-én.
Nyitókép: Mészáros János

Cseh Sándor a szövetségi kapitányságról: sosem szerettem olyan projektekben lenni, ahol kikapunk

Cseh Sándor új területen próbálja ki magát, Mihók Attilával párban veszi át a női vízilabda-válogatott irányítását. Az InfoRádióban beszélt az első feladatokról, a két szakvezető szereposztásáról és arról is, mivel lenne elégedett egy év múlva.

Mihók Attila és Cseh Sándor közösen veszi át a magyar női vízilabda-válogatott irányítását. A mérkőzéseken előbbi dolgozik majd a kispadon. Cseh Sándor az InfoRádióban elmondta, hogy a szövetség vezetésének első számú elvárása velük szemben, hogy a női együttes kijusson a párizsi olimpiára.

A friss szövetségi kapitány, aki eddig csak férfiakkal dolgozott, a Szolnokkal nyert bajnokságot és Bajnokok Ligáját is, elsőként arról beszélt, hogy elsőként egy olyan fizikai programot kell összeállítaniuk, hogy decemberre megfelelő erőállapotban legyen a csapat az Európa-bajnoki felkészülésre. Ez tartja az első lépés, de addig is folyamatosan fel kell térképezni az ellenfeleket, de a saját játékosokat is, hogy ki hol tart, miben kell fejlődnie.

Cseh Sándor folyamatosan bővítené a válogatott keret létszámát, de tudja, hogy a jövő évi olimpiáig már nagyjából az a 20-30 fős keret, amiből majd lehet választani. "Nyilván Attila nagyon sok mindent el fog nekem mondani a női vízilabdáról, nagyon jó terveket készített, mindent meg fog mutatni nekem, de azért nem olyan nagy a merítési lehetőség" – mondta.

A két szövetségi kapitány szerepéről úgy fogalmazott, hogy ebben nem kellett sok mindent tisztázni, nem is volt rá idejük, mert eredetileg éppen egymás ellenlábasai voltak, épp ők ketten voltak a szövetség jelöltjei a posztra.

"Én tudom azt, hogy ezt miért vállaltam el, tudom azt, hogy milyen munkát végeztem az elmúlt években, tehát én a magam részéről bevallom őszintén, nem gondolom, hogy ezt tisztázni kell, mert tudom, hogy mi a dolgom" – tette hozzá. A felvetésre, hogy lesz-e a két kapitány között egyfajta "jó zsaru, rossz zsaru" szereposztás, azt mondta, sosem volt az a típus, aki taktikázott, inkább az őszinteségben hisz, egyébként pedig "ha az előéletünket nézzük, akkor itt két rossz zsaru lesz".

Cseh Sándor a vízilabda-szövetségben dolgozott, illetve emellett fontos munkát végzett az OSC-nél is, de mint elmondta, az klubnál úgy alakította a ki a viszonyokat, hogy az se okozzon gondot, ha más feladatot vállal, míg a főállása eddig is a szövetségben volt, így ez nem is fog megváltozni.

A kérdésre, hogy mivel lenne elégedett jövő nyáron, a párizsi olimpia után, Cseh Sándor úgy felelt: "Ez az első napja az én utazásomnak a női vízilabdában, ezért nem jön a számra, hogy én most ilyenekkel foglalkozzak. Sosem szerettem olyan projektekben lenni, ahol kikapunk. Ez a legfontosabb nekem, minden egyes mérkőzésre úgy megyek, hogy ne kapjunk ki."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×