eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Ferencváros játékosai a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának első, Hamrun Spartans-Ferencváros mérkőzése előtt Ta Qaliban 2023. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Konferencia-liga: a továbbjutásnál többen gondolkodnak a Fradinál

Máté Csaba vezetőedző a csütörtöki visszavágó előtt nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodik azok után, hogy a Ferencváros múlt héten a 6–1-es máltai sikerével gyakorlatilag eldöntötte a Hamrun Spartans elleni párharcot a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szakember.

Máté Csaba az MTI érdeklődésére kifejtette, muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lesznek sérülések. Megjegyezte, a hétvégi meccsnek is megvan az áldozata, de azt nem közölte, melyik játékosa dőlt ki.

„Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élet-halál meccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a Ferencváros, a július és az augusztus meghatározza az egész évet” – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a keret adott ahhoz, hogy rotáljon.

Sigér Dávid arról beszélt, hogy egyrészt

a futballban nincs lefutott mérkőzés,

másrészt a saját presztízsük miatt is fontos, hogy mit raknak le a pályára a máltai rivális ellen.

„A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad” – utalt a védekező középpályás arra, hogy a zöld-fehérek vasárnap 2–1-re alulmaradtak a Puskás Akadémiával szemben.

A válogatott futballista kijelentette, hogy a csoportkörbe jutás a cél, de nem szabad túlzottan előre tekinteni, nehogy elbukjon a csapat a következő lépcsőfokon.

„A harmadik meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben. De az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, illetve otthon vagy idegenben lépünk pályára” – mondta 32 éves válogatott futballista, aki szerint viszont "egyértelmű könnyebbséget jelent" a magabiztos előny, mert ilyenkor az ellenfélnek kell extra erőt mozgósítania.

Saját formáját illetően úgy fogalmazott, mentálisan ott tart, ahol a két évvel ezelőtti sérülése előtt. Saját bevallása szerint ki van éhezve a játékra, ami megalapozza, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint korábban.

Az M4 Sport élőben közvetíti a Groupama Arénában 19 órakor kezdődő csütörtöki meccset. A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×