eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Dibusz Dénes ferencvárosi kapus gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. augusztus 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lisztes Krisztián bombagólja ellenére kikapott a Ferencváros

A Puskás Akadémia 2-1-re győzött vasárnap a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A Ferencváros összeállítása hat helyen változott a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában csütörtökön, Máltán 6–1-es győzelmet aratott csapathoz képest. Az együttes "felforgatása" hamar éreztette negatív hatását, ugyanis a kiegyenlített első tíz perc után a felcsútiak szereztek vezetést egy szabadrúgást követően. Hátrányban a címvédő ugyan fölényben futballozott, azonban helyzeteket nem tudott kialakítani a szervezetten védekező Puskás Akadémia ellen, sőt a vendégek egy gyors ellentámadás végén megduplázták az előnyüket Plsek okos és pontos lövésével. A zöld-fehérek a szünetig nem tudták csökkenteni a különbséget.

Az FTC vezetőedzője, Máté Csaba négyet cserélt a szünetben, melynek nyomán csapata egyértelmű fölénybe került, de a rivális stabil védekezését így sem tudta feltörni, így elsősorban pontrúgásokból és távoli lövésekkel veszélyeztetett - sikertelenül. A felcsúti kapusnak egy szöglet után Varga Barnabás fejesénél kellett nagyobbat védenie, a többi kísérlet veszélytelen vagy pontatlan volt. A hajrában egyre nagyobb kockázatot vállalt a Ferencváros, ennek nyomán a vendégek kontrái veszélyesebbek voltak, többször eldönthették volna a találkozót, egy ízben Dibusznak is volt bravúros védése. Az utolsó pillanatban a Ferencváros szépített Lisztes pontos lövésével, de nem maradt idő az egyenlítésre, így a végig fegyelmezett Puskás Akadémia meglepetésre elvitte mindhárom pontot a sorozatban ötször bajnok riválisától.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)

A felcsúti együttes sikerével megőrizte veretlenségét, egyúttal átvette a vezetést a tabellán, míg a fővárosi gárda, amely a nyitókörös meccsét elhalasztotta, három ponttal várja a folytatást.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×