eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club operatív igazgatója beszédet mond a Sike András birkózócsarnok átadási és névadó ünnepségén Egerben 2015. december 9-én. Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel az Egri Városi Sportiskola mintegy 25 millió forintból megújult birkózócsarnoka.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Nyíri Zoltán: kézzel fogható közelségbe kerülhet egy olimpiai bajnoki cím is

Az FTC ügyvezető elnöke rendkívül büszke arra, hogy a fukuokai világbajnokságon győztes férfi vízilabda-válogatottba a szakvezetést, valamint kilenc játékost is a zöld-fehérek adják, ugyanakkor kijelentette, "most kell csak igazán odatennünk magunkat".

A sportvezető - akinek korábbi játékosként szívügye a szakág - az MTI-nek adott interjúban elmondta, a görögök elleni finálé hajrájában a rivális kezében volt ugyan a találkozó, de némi szerencsének, illetve a görög kapitány rossz döntésének is köszönhetően eljutott az ötméteresekig a csapat, az FTC-t erősítő Vogel Somával a kapuban pedig "jelentősen megnőttek az esélyek".

"Tizenkét éves kora óta ismerem Somát, azóta egyetlen ötméteres párbajra emlékszem, amit vele elveszítettünk" - nyilatkozta Nyíri Zoltán a klasszis kapusról, aki a klubjának többek között Bajnokok Ligája és Európai Szuperkupa-sikert, míg a válogatottnak 2020-ban már Európa-bajnoki címet "hozott" ebben a műfajban.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a legutóbbi szezon végén, tíz év után búcsúzott el a Ferencvárostól, az elmúlt idényben még párhuzamosan végezte feladatait. "Varga Zsolt, Nyéki Balázs, Madaras Norbert és köztem van egy olyan munkakapcsolat, ami sohasem szakadt meg, gyakorlatilag minden nap egyeztetünk a benyomásainkról. Sokat beszéltünk arról, hogy a tavaly nyári világbajnokság után kialakult állapotot hogyan lehetne megfordítani. Ez szerencsére sikerült, ebben Zsoltnak óriási szerepe van, hiszen különleges képessége van erre, fantasztikus szeánszokat tud tartani, és kiválóan ösztönzi a játékosokat arra, hogy az egység mindig hamarabb diadalmaskodik, mint az egyén."

A fukuokai világbajnokságon a vízben kilenc játékos - Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel - képviselte a magyar bajnok és kupagyőztest, a parton pedig Varga Zsolt mellett a szakmai stáb is teljes egészében az FTC-től érkezett a válogatotthoz.

"Ez egy hatalmas büszkeség nekünk, ami ugyanakkor azt jelenti, hogy most kell csak igazán odatennünk magunkat. Most mindenki minket ünnepel, de ha elhisszük, hogy megvagyunk, akkor a sport gyorsan helyretesz minket. Zsoltnak és nekem is közös a jelmondatunk, »munka, munka, munka«, ebből most másfélszer többet kell beletennünk, ő pedig garanciát is jelent arra, hogy ezt el fogják végezni, és

ha ez a siker még jobban összekovácsolja a játékosokat, akkor a következő években ez a csapat mindenhol esélyes lesz, kézzel fogható közelségbe kerül egy olimpiai bajnoki cím is."

Nyíri Zoltán elmondta, a válogatottnak és a Ferencvárosnak is előnyt jelenthet, hogy már most sikerült megszerezni az olimpiai kvótát, így a következő, kegyetlen, de a soron következő Európa-bajnokság és világbajnokság miatt szaggatott klubszezonban a magyarokat nem kell majd kizsigerelni, ellentétben azokkal a légiósokkal, akiknek a nemzeti csapata még a párizsi indulásért harcol.

"A görög válogatott az Olympiakoszra, a spanyol a Barcelonetára épül, bízom abban, hogy ebből a szisztémából mi is profitálhatunk majd a jövőben, de az elsődleges célunk az, hogy itthon megvédjük a bajnoki- és kupaelsőségünket" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×