eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Colorful water ball in swimming-pool
Nyitókép: joruba/Getty Images

Adriai túrák előtt a Ferencváros

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) csütörtökön elkészítette a férfi és női vízilabda Bajnokok Ligájának sorsolását.

A férfi mezőnyben a selejtezőben lesz érdekelt a magyar bajnoki ezüstérmes Genesys OSC Újbuda, valamint a harmadik EPS-Honvéd. A szeptember 8-10. közötti kvalifikációs körben az újbudaiak Horvátországba játszanak majd egy minitornát a házigazda Jug Dubrovnik, a francia Tourcoing és a román Dinamo társaságában, míg a Honvéd a német Waspo Hannover otthonában a vendéglátók mellett a spanyol CN Barcelona, a szerb Crvena zvezda és a görög Apollon Szmirnisz együttesével találkozik. Mindkét magyar csapattól bravúr lenne a továbbjutás, a főtáblára ugyanis csak a csoportok első helyezettjei jutnak.

A sorozat legutóbbi négy kiírásának nyolcas döntőjében ott volt az FTC-Telekom Waterpolo - a zöld-fehérek 2019-ben elhódították a trófeát, 2021-ben döntősök, tavaly bronzérmesek voltak -, a magyar bajnok és kupagyőztes a szeptember 26. és december 6. között sorra kerülő csoportkörben a friss horvát bajnok Jadran Split és a montenegrói Jadran Herceg Novi mellett egy selejtezőből érkező riválissal szemben indul majd harcba a továbbjutó első két hely valamelyikéért.

A magyar érdekeltségű csapatok közül összekerült egymással a két világbajnok balkezes magyar klasszist, Zalánki Gergőt és Vámos Mártont foglalkoztató címvédő olasz Pro Recco és a görög Olympiakosz, míg Manhercz Krisztián és Angyal Dániel új csapata, a Marseille a spanyol Barcelonetával meccsel majd kétszer is.

Az új lebonyolítás értelmében a négy négyes csoportból az első két helyezett jut tovább, ezt követően újabb két kvartettben rendeznek körmérkőzéseket, és innen alakul ki az immáron Final Four mezőnye.

A nőknél azonos selejtezőcsoportba került az előző szezonban az Eurokupa-döntőjében is egymással összecsapó UVSE és a Ferencváros. Mindkét magyar együttes jó eséllyel indul harcba hazai környezetben a továbbjutásért, ugyanis a görög Glyfada, a német Spandau 04 és az ugyancsak görög Alimosz együttesét felvonultató csoportból ketten kerülnek a főtáblára.

Az előző idényben négyes döntőig jutó Dunaújváros Rómában a házigazda SIS Roma, a francia Lille és Grand Nancy, valamint a spanyol Sant Andreu társaságában harcol a továbbjutásért, míg a BVSC-Zugló Spanyolországban, a Keszthelyi Ritával felálló vendéglátó Mataro, a görög Vuliagmeni, a spanyol Terrassa és a holland ZV De Zaan ellen ugrik medencébe.

A bajnoki címvédő Eger kiemelt, alanyi jogon főtáblás.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×