eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. Milák Kristóf 1:50.34-es világcsúccsal győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Wladár Sándor: nem szabad bántani Milák Kristófot!

Vissza lehet térni a legjobbak közé egy néhány hónapos kihagyás ellenére is - hangsúlyozta az InfoRádiónak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, miután az olimpiai bajnok Milák Kristóf bejelentette, hogy pihenésre van szüksége, és nem vesz részt júliusban a fukuokai világbajnokságon.

Segítő kezet kell nyújtani Milák Kristófnak - emelte ki a sportvezető a tokiói játékok legeredményesebb magyar férfi versenyzőjéről.

"Egy éve szenzációs világrekordot úszott a Duna Arénában, és évről évre hozta a sikereket. Mindig azt vallottam, hogy egy szövetségnek nem csak a győzelmeknél kell a sportoló mellett állni, hanem akkor is, amikor nehézségekkel küszködik. A felkészülés időszakában Kristófnál szinte évről évre jelentkeztek problémák, bizonyos időszakokban mentálisan és fizikailag kimerül, elfárad. Hetek óta próbáltuk visszaterelni az uszodába, de végül be kellett látnunk, hogy kihagyásra van szüksége" - tette hozzá Wladár Sándor.

Megemlítette, hogy egyáltalán nem példa nélküli egy ilyen lépés. Emlékeztetett, hogy 1991-ben Darnyi Tamás bő négyhónapos szünetet tartott, aztán a barcelonai olimpián fényes győzelmeket aratott: mindkét vegyesúszó számban meg tudta védeni címét. Legutóbb Caleb Dressel esete okozott megdöbbenést a világ úszósportjában, az amerikai sztár éppen a budapesti vb kellős közepén lépett vissza a további küzdelmektől, majd maradt hosszabb időre távol az uszodáktól, ő ugyanakkor Japánban bő egy hónap múlva már ismét a győzelmekért küzdhet.

"Kristóf is emberből van, ne tekintsünk rá nyerőautomataként, tudomásul kell vennünk, hogy elfáradt. Tagadhatatlan, hogy maga alatt van most. Mindenkit kérek, hogy a következő időszakban ne keresse, hagyja pihenni, feltöltődni, és senki ne bántsa őt" - nyomatékosította az elnök.

Megjegyezte, hogy az észszerű menetrendről edzőjével, Virth Balázzsal és Sós Csaba szövetségi kapitánnyal dönt, nem csak passzív pihenésről szól majd a nyár, hanem szárazföldi és vízi edzéseken is részt vesz a 200 méter pillangó világcsúcstartója.

"Szeptemberig alapvetően erőt gyűjt, jövőre pedig a tervek szerint részt vesz a dohai világbajnokságon, majd az Eb-n és természetesen a párizsi olimpián is. Ahhoz, hogy igazi korszakos nemzeti hős legyen, a francia fővárosban is nyernie kell" - tette hozzá Wladár Sándor.

A sportvezető nem rejtette véka alá, hogy Milák Kristóf kiesése a váltóknak is gondot okoz, ugyanakkor nélküle is legalább két éremben bízik Fukuokában a magyar válogatottól. Titkos esélyesnek nevezte Márton Richárdot, aki az elmúlt években az olimpiai bajnokot segítette, majd nőtt fel a mezőny legjobbjaihoz a tavalyi versenyekre.

A témáról részletesebben is szó lesz csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×