eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Fucsovics Márton a Djokovic-meccs előtt: döntő lehet a jó erőnlét

Kiemelten fontosnak tartja a remek fizikai kondíciót a magyar teniszező, aki este a 22-szeres Grand Slam-győztes szerbbel csap össze a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A világranglistán 83. magyar játékos az ATP honlapján elmondta, hogy nála sosem telik el nap erősítés nélkül.

"Az én játékstílusomhoz nagyon fontos a megfelelő erőállapot, így aztán minden nap fitnesznap. Akkor sem hanyagolom el az edzőtermet, amikor nem versenyzek és otthon vagyok. Hol a felsőtestemet edzem, hol a lábamat, ez nagyon fontos nekem. Ha pedig egy tornán nincs meccsem éppen, akkor is erősítek, és amikor belenézek a tükörbe, látom, hogy erős vagyok. Ennek mentális hatása is van" - közölte a 31 éves sportoló.

A Davis Kupa-válogatott vezére elárulta, hogy

ennyi kondiedzéssel az is belefér, hogy időnként "elengedje magát".

"Mindent eszem, szeretem a pizzát és a hamburgert. Ha elfáradok, este egy-két sört is megengedek magamnak. Ez néha jólesik, és segít lelazulni, aztán másnap kezdek mindent elölről" - fejtette ki.

A 31 éves Fucsovics a januári Australian Openen hívta fel a figyelmet kiváló fizikumára, amikor egy ötszettes győzelem után örömében letépte magáról a pólót, és megmutatta kidolgozott izomzatát.

"A gyengén sikerült 2022-es év után nagyon-nagyon kemény felkészülést csináltam végig, rengeteg fitnesztréninggel. Sok súlyemelés és futás volt benne, aminek meg is lett az eredménye. A melbourne-i videó gyorsan elterjedt az interneten, én pedig jól szórakoztam rajta, de azért önbizalmat is adott. Danyiil Medvegyev kiparodizált utána a pályán,

azon is jókat nevettem, mert amúgy jóbarátok vagyunk" - tette hozzá.

Fucsovics Márton és Novak Djokovic összecsapása 20.15 óra után kezdődik a Roland Garros főarénájában, a Philippe Chatrier Stadionban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×