eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ebből a keretből kerül ki a világbajnoki válogatott

Huszonnégy fős kerettel, öt kapussal és tizenkilenc mezőnyjátékossal kezdi meg a világbajnoki felkészülést Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség közleménye szerint a szakember várhatóan a június végén, Los Angelesben sorra kerülő világkupa Szuperdöntőben már a világbajnoki csapattal száll harcba.

Varga Zsolt jövő héten a Ferencvárossal még a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel, ezt követően, június 5-én, hétfőn - már főállású kapitányként - kezdi meg a válogatott egyik felével a közös munkát, míg zöld-fehérek játékosai június 14-én csatlakoznak.

A keret nagy visszatérője Hárai Balázs, aki legutóbb a tavaly nyári hazai rendezésű világbajnokságon játszott a nemzeti csapatban, majd hosszú hónapokat hagyott ki vállműtétje miatt.

"Szűk az idő a világbajnokságig, én úgy gondolom, ez az a keret, amelyből összeáll majd egy jó csapat, viszont mindenkinek bizonyítania kell, nincsenek garantált helyek - jelentette ki a kapitány. - Több fiatalt is behívtam, úgy gondolom, nekik mindenképpen jót tesz, hogy a válogatottal edzenek, mert így fejlődhetnek. Egyébként pedig sok függ a játékosok fizikai állapotától: miután elkezdünk dolgozni, kiderül, ki milyen szinten áll, meddig fejlődhet, ez nyilván befolyásolja majd a csapatkijelölést is."

A közös készülést befolyásolja a bukaresti junior világbajnokság, amelyre június 8-án elutazik a keret több érintett fiatal játékosa. Ettől függetlenül a szakvezető azt tervezi, hogy a június végi, Los Angeles-i világkupa Szuperdöntőre már a vb-csapatot viszi, de ezt persze befolyásolhatják előre nem látható tényezők, például egy-egy kisebb sérülés.

A magyar férfiválogatott kerete

Kapusok

Grieszbacher Márk (Tigra-ZF-Eger), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok

Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC-Telekom Waterpolo), Hárai Balázs (Genesys OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (A-Híd VasasPlaket), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ákos (KSI SE), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz, görög), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×