eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Babos Tímea az ukrán Katyerina Baindl ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Több mint két éve nem ért el olyan sikert a világbajnok magyar teniszező, amilyet most igen

Babos Tímea két szettben győzött a 259 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 237. játékos - aki februárban még 374. volt - a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, ahol az orosz Irina Hromacsovával (297.) csapott össze, pályafutása során először. A 28 esztendős ellenfél eddig legjobb helyezése a 89. volt 2017-ben.

A keddi találkozó első játszmájában mindkét játékos többször is tudta brékelni riválisát, ebből a fogadóként három játékot is nyerő Babos jött ki jobban, és közel egyórás küzdelem után előnybe került. A második szett már simábban alakult, a soproni teniszező magabiztosan játszott és 82 perc után fogadhatta Hromacsova gratulációját. A magyar játékosra a következő fordulóban a második helyen kiemelt amerikai Sloane Stephens (35.) vár.

Babos az elmúlt hetekben egymás után négy ITF-tornán vívott döntőt, ezekből a legutóbbi hármat meg is nyerte, így

sorozatban 18. találkozóján diadalmaskodott.

A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok magyar teniszező WTA-viadal főtábláján legutóbb 2021 márciusában tudott egyéniben mérkőzést nyerni, azóta 0/11 volt a győzelmi mutatója.

A 30 éves Babos párosban is versenyben van Marokkóban a kazah Anna Danyilina oldalán.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Babos Tímea-Irina Hromacsova (orosz) 6:4, 6:1

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×