eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíján a bakui versenypályán 2023. április 30-án.
Nyitókép: Darko Bandic

A nagyágyúk helyett más valaki nyert Bakuban

A szombati sprintfutamon is diadalmaskodó Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjat, ezzel hat pontra csökkentette a hátrányát az összetettben élen álló, kétszeres világbajnok és címvédő csapattársával, Max Verstappennel szemben.

A 33 éves Péreznek ez az idei második és pályafutása hatodik futamgyőzelme.

A Red Bull az idény negyedik futamán harmadszor aratott kettős sikert, Pérez mögött ugyanis Verstappen lett a második, míg az első rajtkockából startoló Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a harmadik.

A rajtnál nem történt jelentős változás az élmezőnyben, Leclerc megtartotta az első helyet, mögé sorrendben Verstappen és Pérez sorolt be. A holland vb-címvédő közel maradt az élen álló ferraris riválishoz és a negyedik kör elején a hosszú célegyenesben könnyedén megelőzte. Néhány körrel később Pérez is simán elment Leclerc mellett, majd a 10. kör végén Verstappent a boxba hívta a csapat kerékcserére. Ekkor egy pályán megállt versenyautó miatt bejött a mezőny elé a biztonsági autó, melyre reagálva majdnem a teljes mezőny a boxba hajtott és friss abroncsokat kapott.

Az újraindításnál így már Pérez állt az élen, Verstappen pedig egy pozíciót veszített a korábbi kerékcsere miatt, a második helyről ugyanis Leclerc folytathatta a küzdelmet. A Safety Car a 13. körben engedte útjára a mezőnyt, Verstappen pedig nem tétlenkedett, két kanyarral később már támadta és meg is előzte Leclerc-t.

A folytatásban Pérez magabiztosan őrizte az első helyet,

és bár Verstappen próbálta üldözni, valójában a mexikói versenyző sikere egy pillanatra sem forgott veszélyben. A harmadik helyért kibontakozni látszott némi küzdelem Leclerc és a végül negyedikként záró Fernando Alonso (Aston Martin) között, de a spanyol a leintésig nem tudott támadási közelségbe kerülni a monacóihoz.

A világbajnokság jövő hétvégén folytatódik a Miami Nagydíjjal.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×