eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Ricardo Moniz, a zalaegerszegi csapat vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott ZTE FC – Puskás Akadémia mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Ricardo Moniz távozik a ZTE kispadjáról

A Debrecentől elszenvedett legutóbbi vereség miatt válik meg a csapat a holland trénertől.

A zalai klub a honlapján jelentette be hétfőn, hogy a Debrecentől vasárnap elszenvedett 2-0-s hazai vereséget követően már nem a holland tréner irányítja az OTP Bank Ligában kilencedik helyezett, bennmaradásért küzdő együttest.

Az 58 éves Monizt tavaly májusban nevezték ki a ZTE vezetőedzői posztjára.

"A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott,

amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett" - nyilatkozott a honlapnak a váltásról a klub elnöke, Végh Gábor.

Ricardo Moniz Boér Gábor veszi át.

Boér szerint az első osztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő lenne a klub életében. Hozzátette, ez nemcsak róla, hanem a klubról és a városról szól.

"Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat. Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra. Az lesz a dolgunk, hogy felrázzuk az együttest és újra önbizalommal teli játékot produkáljunk" - fogalmazott az új szakember.

A zalaegerszegiek nemcsak a vezetőedzőt cserélték le, hanem a sportigazgatót is, Dragóner Attilát ugyanis Sallói Isván váltotta, aki korábban már szintén dolgozott a ZTE-nél, amely mindössze három ponttal előzi meg a kiesést jelentő 11. helyezett Budapest Honvédot.

A ZTE a május 3-i kupadöntőben a másodosztályú Budafokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×