eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának harmadik szabadedzése előtt  a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez versenypályán 2022. október 29-én. A futamot október 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán

Hűségnyilatkozat ide vagy oda, csapatváltás segíthet Lewis Hamiltonon

Újabb hűségnyilatkozatot tett Lewis Hamilton a Mercedes mellett: a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta azt mondta, hogy élete végéig maradna jelenlegi csapatánál. Vámosi Péter szakíró szerint ha mégis meggondolná magát, csak a Ferrari jöhetne szóba a brit versenyzőnél, akinek 38 évesen sem gyenge a teljesítménye, a legutóbbi melbourne-i versenyen második lett Max Verstappen mögött.

Forma–1-es pályafutása kezdete óta Mercedes-kötelékben (előbb McLaren, majd Mercedes) versenyez a brit Lewis Hamilton, ennek ismeretében talán nem meglepő hűségesküje jelenlegi istállójánál.

"Tizenhárom éves kora óta a Mercedesé a brit pilóta, nem gondolom, hogy meredek kijelentés az elköteleződés. Abban az esetben, ha mégis elmenne máshova, a presztízs dolga miatt csak a Ferrari jöhetne szóba, még ha az istálló drukkereinek fel is áll ettől a szőr a hátukon" – vélekedett Vámosi Péter szakíró.

A nyilatkozat talán azt is szolgálhatja, hogy a csapaton belül még inkább megszilárdítsa a helyét, maga mellé állítsa a csapattagokat. Ehhez a gondolathoz a szakíró is tud kapcsolódni.

"Annyiban érdekes a helyzete, hogy George Russel a harmadik pilóta, aki egyazon technikával meg tudta verni Hamiltont, egyébként általában ő kerekedett mindig felül. Ezért kell neki ezeket a hangzatos hűségnyilatkozatokat eleresztenie,

hogy továbbra is bízzanak benne. Nem felejtett el ő vezetni,

kicsit szól házon belülre is a nyilatkozat. De ez egy felhívás is keringőre; látszik, hogy a Ferrari sincs épp a topon, érdekes kettős játék ez" – fejtegette.

Az elmúlt bő egy évben sokan megkérdőjelezték Lewis Hamilton teljesítményét, vannak olyan hangok is, amelyek szerint topcsapatnál már nem is lenne ott a helye. Hogy ennek ellenére közel kerülhet-e nyolcadik egyéni vb-címéhez, arról Vámosi Péter úgy gondolja, igaz, hogy 2022-ben egyetlen versenyt sem tudott megnyerni a rendelkezésére álló technikával, de leírni nem szabad.

"Az ő esetében is ki lehet jelenteni, hogy túl van a csúcsán, a ki tudja, hányadvirágzását élő Fernando Alonsóval együtt, de nem tudni, Lewis Hamiltonnak mi kell ahhoz, hogy újra viruljon. Lehet, hogy egy új csapat. Ugyanakkor még abba a kategóriába sem került, mint

Nelson Piquet, aki a harmadik világbajnoki címe után már kvázi a nyugdíjalapra gyűjtött,

elversenyezgetett" – vázolta a helyzetet.

Ami biztos, hogy a fiatal pilóták a korábbiaknál sokkal harapósabbak, Max Verstappen az a karaktert, akit most nagyon nehéz legyőzni, még "házon belül is".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×