eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Adama Traoré (b2), valamint Szélpál Norbert (b) és Varga Barnabás (j), a paksi csapat játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen Pakson, a Paksi FC Stadionjában 2023. április 8-án.
Nyitókép: Bús Csaba

Pont nélkül utazik haza Paksról a címvédő

A Paks 3–2-re győzött otthon a címvédő és éllovas Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Zuhogó esőben, közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, melynek első negyedórájában a Ferencváros kezdeményezett, lesgólig és nagy helyzetig el is jutott. A későbbiekben a Paks kijött a szorításból, de a vendégcsapat így is vezetést szerzett a játékrész közepén: Marquinhos remek indításával Zachariassen indult meg és átpöckölte a labdát a kifutó Nagy Gergelyen. Bő tíz perccel később Abena kezezése miatt büntetőhöz jutott a Paks: Varga Barnabás végezte el a tizenegyest, Dibusz védett, de a góllövőlista éllovasa a kipattanót közelről belőtte.

A második félidő nagy paksi helyzettel kezdődött. Nem sokkal később Kovacevic egy felugrásnál lekönyökölte Varga Barnabást, a videobíró segítségével a játékvezető tizenegyest ítélt, melyet ezúttal Varga már elsőre belőtt. Egy perccel később a szünetben csereként beállt Lisztes remek lövése után Botka passzolt a hazaiak kapujába. A továbbiakban is mozgalmas volt a mérkőzés, a játékrész közepén emberhátrányba került a Ferencváros, mert Abena megkapta a második sárga lapját. Pár pillanattal később Papp Kristóf mintegy húsz méterről tekert a léc alá. Küzdelmes volt a hajrá, sok szabálytalanság tördelte a játékot, az eredmény pedig nem változott.

A hazai csapat sorozatban hatodszor gyűjtötte be a három pontot, az Európa-ligában a nyolcaddöntőig meneteltő vendég együttes pedig a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből csak egyet nyert meg.

Az előző két körben az FTC győzött ebben a párharcban. A mostani vereséggel hat pontra csökkent a fővárosi csapat előnye a második Kecskeméttel szemben, a Paks pedig maradt a harmadik.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)

Paks, 4280 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Varga B. (36., 55., a második 11-esből), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (56.)

piros lap: Abena (66.)

sárga lap: Kinyik (19.), Balogh (90.), illetve Abena (34., 66.), Kovacevic (54.), Lisztes (60.), Botka (83.)

Paksi FC: Nagy G. - Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó J. - Balogh B., Papp (Haris, 86.), Vas - Varga B., Böde (Bőle, 61.), Hahn (Sajbán, 77.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Kovacevic, Abena, Konester - Botka, Baráth (Owusu, 77.), Sigér (Esiti, 57.), Sagal (Lisztes, a szünetben) - Marquinhos (Nguen, 57.) - Zachariassen, Traoré

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×