eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Monte-Carlo, 2017. május 24.A spanyol Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button, a McLaren-Honda brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíja alkalmából tartott sajtótájékoztatón 2017. május 24-én. A futamot május 28-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Bámulatos Guinness-rekordot döntött egy visszavonult F1-es világbajnok

Az F1-es világbajnoknak még mindig villámsebességű a reakcióideje.

Jenson Button verhetetlennek bizonyult a Batak-kihíváson; a Batak fal véletlenszerűen felvillanó fényekkel működik, ezeket kell az előtte állónak kiütnie. Az F1-es versenyzők gyakran használják a reakciósebesség, kézkoordináció és állóképesség javítására. A versenyzők reakcióideje állítólag háromszor gyorsabb, mint az átlagemberé.

A hvg.hu azt írja, a 2009-es világbajnoknak 30 másodperc alatt 58 lámpát sikerült kiütnie, ezzel megdöntötte az iráni Arsia Sahriarhi rekordját, ami 56 lámpa volt. A rekordot a Guinness is hitelesítette.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jenson Button (@jensonbutton) által megosztott bejegyzés

Jenson Button egyszer már legyőzte korábbi csapattársát, a hétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamiltont is a 60 másodperces Batak-kihíváson. "A nem hivatalos rekordomat húszéves koromban állítottam fel, így jó látni, hogy húsz évvel később is meg tudom még csinálni" – mondta a 43 éves sportoló.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×