eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Légi felvétel összedőlt épületek romjairól a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 7-én. Előző nap hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Megtalálták a romok alatt a volt Chelsea-játékos holttestét

Christian Atsuról először azt hitték, megmenekült, ám későbbi klubja cáfolta az álhírt.

Megtalálták a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu holttestét egy épület romjai alatt, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésekben omlott össze.

Az első hírek még arról szóltak egy nappal a szerencsétlenség után, hogy a Hatayspor 31 esztendős szélsőjét kimentették a romok alól, később azonban ezt a klub cáfolta, ügynöke pedig szombaton bejelentette: Atsu holttestét találták meg hajdani lakóhelyének maradványai között.

Atsu 65-ször lépett pályára a ghánai válogatottban, ott volt a 2014-es brazíliai világbajnokságon és tagja volt egy évre rá az Afrikai Nemzetek Kupáján döntőig jutott nemzeti csapatnak. Pályafutása során volt a Chelsea játékosa is, a Hataysporhoz szeptemberben szerződött.

Atsu az eredeti tervek szerint órákkal a február 6-i földrengéssorozat előtt elrepült volna a dél-törökországi Antakya városából,

ám végül úgy döntött, ott marad, miután egy nappal korábban a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett a Kasimpasa elleni bajnokin.

"Nincsenek szavak, amelyek leírnák a szomorúságunkat" - írta közösségi oldalán a Hatayspor. Az együttes - a Gazianteppel együtt - visszalépett a bajnokságtól, a sportigazgató Taner Savut hollétéről továbbra sincs információ, ő ugyanabban a 12 emeletet épületben lakott, ahol Astu is.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás vált a földdel egyenlővé.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×