eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Eder Militao, a Real Madrid (b) és Robert Lewandowski, a Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sergio Perez

Sorsolás után: már jön is az év első El Clásicója

A Spanyol Kupa elődöntőjét játssza egymás ellen a Real Madrid és a Barcelona.

Összekerült a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében a bajnokságban címvédő Real Madrid és a La Ligában jelenleg első FC Barcelona.

A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy a klasszikus párharc első mérkőzésén a fővárosi csapat lesz a pályaválasztó, míg a másik ütközetben az Osasuna, amely az Athletic Bilbaóval csap majd össze.

Az eddigiektől eltérően az elődöntőben már kétmeccses csaták lesznek, melyekben nem érnek majd többet az idegenben szerzett gólok, azaz ha a két összecsapás után döntetlen az állás, hosszabbítás következik. Az első találkozókat február 7-9-én, a visszavágókat március 1-3-án kell megrendezni, a sorozat május 6-án zárul Sevillában.

A versenyben maradt négy csapat összesen 73 alkalommal hódította már el a kupát. Közülük egyedül az Osasunának nem sikerült még nyernie - döntőben is csupán egyszer, 2005-ben szerepelt -, a másik három tradicionális klub viszont győzelmeivel kiemelkedik a mezőnyből.

  • Az FC Barcelona 31 sikerrel első helyen áll az örökrangsorban, a katalánokat
  • az Athletic Bilbao követi 23-mal, majd
  • a Real Madrid 19-cel.

(Nyitóképünkön Eder Militao, a Real Madrid és Robert Lewandowski, a Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×