eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A dán Rasmus Lauge Schmidt (b) és Henrik Mollgaard Jensen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
Nyitókép: A dán Rasmus Lauge Schmidt (b) és Henrik Mollgaard Jensen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Dánia nyerte a férfi kézilabda-világbajnokság döntőjét

Dánia sorozatban harmadszor világbajnok.

Dánia nyerte az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságot, miután 34-29-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot vasárnap a stockholmi döntőben.

Elsöprő kezdést produkáltak az ezúttal is rendkívül gyorsan és pontosan játszó dánok, akik a hetedik percben már 6-2-re vezettek. A franciák az időkérésüket követően felvették a meccs ritmusát, és az első félidő második felében hatékonyabb védekezéssel egy találatra csökkentették hátrányukat.

A második felvonás elején megint elléptek hárommal a skandinávok, és ezt már nem tudta ledolgozni az olimpiai bajnok, amely két gólnál közelebb nem került a dánokhoz, és végül úgy veszítette el a finálét, hogy egyszer sem vezetett.

Dánia sorozatban harmadszor nyerte meg a vb-t, ez korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt tíz találattal, Simon Pytlick kilenc, Mathias Gidsel hat gólt lőtt. A túloldalon Nedim Remili hat, Dika Mem öt, a veszprémi Kentin Mahé egy góllal zárt. Niklas Landin nyolc, Kevin Möller három védéssel járult hozzá a sikerhez, a francia kapusok közül Remi Desbonnet háromszor, Vincent Gerard négyszer védett.

Eredmények:

döntő:

Dánia-Franciaország 34-29 (16-15)

Stockholm, 20 ezer néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 46/34, illetve 42/34

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 7/5

kiállítások: 8, illetve 6 perc

a 3. helyért:

Spanyolország-Svédország 39-36 (18-22)

az 5. helyért:

Németország-Norvégia 28-24 (16-13)

a 7. helyért:

Egyiptom-MAGYARORSZÁG 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után

Stockholm, 2023. január 29.
A dán Magnus Saugstrup Jensen (elöl) és Mikkel Hansen (j), valamint a francia Luka Karabatic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
MTI/Kovács Tamás
A dán Magnus Saugstrup Jensen (elöl) és Mikkel Hansen (j), valamint a francia Luka Karabatic a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság döntőjében játszott Dánia - Franciaország mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. MTI/Kovács Tamás

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×