eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
BUDAPEST, HUNGARY - JANUARY 22: Croatia Head coach Horvat Hrvoje  gestures during the Mens EHF EURO 2022 Main Round Group 1 match between 1st Denmark and Croatia at MVM Dome Multifunctional Arena on January 22, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media/Getty Images)
Nyitókép: Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media/Getty Images

Kézi-vb: a horvát szövetségi kapitány bizarr interjújától hangos az internet – videó

A horvát férfi kézilabda-válogatott a 9. helyen végzett a lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon. Horvátországban egyértelműen csalódásként élik meg a szereplést, amit még csak tetézett a sokak által kritizált Hrvoje Horvat furcsa televíziós szereplése.

A horvátok egy szoros első félidő után 43–32-re nyertek Bahrein ellen a középdöntő utolsó fordulójában, és harmadikként zártak a csoportjukban, az összesítésben pedig a 9. pozícióban végeztek. A negyeddöntőről és a biztos olimpiai selejtezős szereplésről lemaradtak, azonban a 9. hely még könnyen kvalifikációs lehetőséget biztosíthat a számukra a későbbiekben – emlékeztet az NSO.

A Bahrein elleni meccs után Hrvoje Horvat értékelte a meccset és a teljes vb-szereplést a horvát RTL riporterének. A szövetségi kapitány először egy szívet küldött valakinek a kamerán keresztül, majd jöttek a kellemetlenebb kérdések.

„Jelen pillanatban alig várom, hogy újra lássam a családomat, utána döntök a jövőmről” – válaszolta a jövőjét firtató kérdésre. Amikor azt tudakolták tőle, élvezi-e a horvát szövetség bizalmát, csak tátogott válasz helyett. Később úgy védekezett, hogy nem hallotta a kérdést. Aztán arra sem adott egyértelmű feleletet, csalódás-e a szereplés.

„Az Egyiptom elleni meccset leszámítva jó világbajnokságon vagyunk túl, az öt-egyes védekezésnek kell lennie a védjegyünknek a jövőben, ami visszarepít minket a világelitbe” – jegyezte meg Horvat, akinek az interjúja nagy visszhangot váltott ki odahaza.

„Ez szégyenletes, ilyennel még nem találkoztam. Beszélhetünk a játékosokról, a meccsről, de ezen a tiszteletlenségen nem tudok napirendre térni. Cveba (Horvat beceneve – a szerk.), itt az idő! És azoknak is, akik kinevezték” – mérgelődött Petar Metlicic, a korábbi 175-szörös válogatott átlövő, aki 2015 és 2017 között másodedző volt a nemzeti csapatnál.

A korábban Veszprémben is játszó kiváló beálló, Bozidar Jovic is igencsak felháborodottan reagált. „Nem jutok szóhoz. Szégyen, hogy a horvát kapitány így képvisel minket egy vébén. […] Én szégyenkezem helyette is. Nemcsak az újságírót nem tisztelte, hanem a közvéleményt és az egész kézilabdás társadalmat sem” – fogalmazott Bozidar Jovic.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×