eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Fucsovics-bravúr: 193 centis ellenfelet győzött le az Australian Openen

Simább volt, mint az első fordulós ötszettes.

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 78. játékosra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) várt, aki a nyitókörben legyőzte a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit (19.). Eddig ötször találkoztak, és a 30 éves magyar háromszor jobbnak bizonyult 31. helyen is megfordult riválisánál.

A hatodik csata nyitószettje is a nyíregyházi teniszező tervei szerint alakult, aki élete hatodik Australian Open-főtábláján szerepel. Kétszer is elvette a 193 centis ellenfél félelmetes adogatását, és 38 perc elteltével már játszmaelőnyben volt.

Egy gyönyörű Fucsovics-mentés és -pont a harmadik játszmából:

A folytatásban Fucsovics 2:1-nél brékelt ismét, előnyét végigvitte, és 5:3-nál magabiztosan kiszerválta a szettet.

A harmadik felvonásban sima adogatógémek sorjáztak egymás után, mígnem 4:4-nél a magyar Davis Kupa-válogatott vezére elszalasztott két bréklabdát. A 25 esztendős Harris azonban hatékonyabbnak bizonyult, és 4:5-nél kihasználta első bréklabdáját a játszmában, ami egyben szettlabda is volt.

Jöhetett a negyedik szett, melyben 1:2-nél az MTK játékosa hat (!) bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést.

"Nehéz ellenfélen vagyok túl, Harris jól szervál, nagyon stabil hátul, Grand Slamen játszott negyeddöntőt, és volt a top 30 közelében" - sorolta a Tennis 4U Facebook-oldalon. - "Az első két szettben kicsit gyengébben játszott, aztán kezdett felzárkózni, de a végén fölé kerekedtem. Nagyon nehéz három szettet hiba nélkül lejátszani, főleg ha az ember a győzelem kapujában áll, egyszer-egyszer még nekem is megremeg a kezem."

A magyar éljátékos kifejtette, jobban játszott, mint az első fordulóban Federico Coria ellen, több nyerőt ütött, és jobban is mozgott. Emellett a hétfői hőséghez képest ideális időben játszottak.

"Ezeket a körülményeket jobban szeretem, mint amikor 37 fokban magasra pattannak a labdák, magas a páratartalom, és izzadok a pályán"

- fűzte hozzá.

Edzője, Nagy Péter az M1 aktuális csatornának elmesélte, 14 óra körül kezdődött volna a meccs, de az eső és a csúszás miatt többször kellett enni és elfoglalni magunkat, de Fucsovics jól tudta kezelni a helyzetet.

"A kemény alapozásnak köszönhetően fizikailag rendben van, ezáltal mentálisan is erős tud lenni a nehéz helyzetekben. Ami Sinnert illeti, jó meccset várok, amelyen Marcinak szerintem meglesznek az esélyei" - mondta a korábbi Davis Kupa-válogatott játékos.

Fucsovics - aki eddigi legjobb melbourne-i eredményeként kétszer is nyolcaddöntőt játszott Roger Federerrel - a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozik. A győzelmi mérlege 2/1 a 21 esztendős olasszal szemben.

Eredmény

2. forduló (a 32 közé jutásért): Fucsovics Márton-Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3, 5:7, 6:4

Jelena Ostapenko (lett, 17.)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 5:7, 6:0

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×