eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Varga Dániel, az OSC vezetőedzője és Varga Zsolt, a válogatott szövetségi kapitánya (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt: a cél a fukuokai világbajnoki döntő

Január 1-je óta a Császár–Komjádi Uszodában készül a magyar férfi vízilabda-válogatott. Az Európa-bajnok horvátok végül nem jöttek el, mert több játékosuk is megbetegedett, így a nemzeti csapat három budapesti élklubbal – a FTC, az OSC és a Vasas – gyakorol ezekben a napokban a megszokottnál zordabb körülmények között. Varga Zsoltot, a válogatott és az FTC szakvezetőjét kérdeztük.

Varga Zsolt sem tartja túlzottan kellemesnek, hogy a 27 helyett 25 fokos vízben kell készülnie a válogatottnak, de lehet ilyen körülmények között is dolgozni. „Nyilván van ilyen tapasztalatuk a játékosoknak, csak amikor hosszú idő után ismét hideg vízben kell edzeni, ahhoz hozzá kell szokni” – magyarázta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki ezért valamivel rövidebb edzéseket is tart, előre elmondja a parton a tudnivalókat, hogy gördülékenyebb, gyorsabb legyen a munka a medencében, elkerülendő az esetleges megfázásokat.

A szakember jelezte, azzal, hogy a horvát vízilabda-válogatott lemondta a magyar együttes ellen tervezett kétkapus gyakorlást, az elképzeléseihez képest egész másképp alakul az egyhetes programjuk: a hét első felére csúszott a taktikai felkészülés, a hét második felében pedig klubcsapatokkal játszanak. Elmondása szerint az egyesületek maximálisan rugalmasan álltak a kérdéshez, és mindegyikük partner volt abban, hogy a héten váltott edzések legyenek, ami nyilván az ő számukra is jól jöhet a kupamérkőzések előtt.

A 2024-es párizsi ötkarikás játékokra idén először a nyári világbajnokságon lehet kvótát szerezni, a fukuokai viadalról az első kettő biztosítja a helyét az olimpián. Varga Zsolt szerint nem vitás, a döntőbe jutás a cél. Megjegyezte: ma még talán „fejvakarós”, hogy mindez hogyan is lesz meg, de nyilván sok koncentrált munkával teljesíthető. Illetve nagyon fontosnak tartja, hogy ha nem is csúcsformában, de legalább fizikálisan rendben legyenek akkora a játékosok.

Budapest, 2023. január 4.
Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
MTI/Illyés Tibor
Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt végül, mint a Ferencváros szakvezetője, a jövő szerdai BL-mérkőzésről úgy fogalmazott, ha nem is jó játékkal, de kötelező hozniuk a három pontot a Spandau ellen. Ebben némi nehézséget jelent, hogy Vogel Soma sérülés miatt nem fog tudni védeni, így a Ferencváros egy kapussal utazik Berlinbe.

Budapest, 2023. január 4.
Vámos Márton, Vígvári Vendel és Fekete Gergő (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. január 4-én. A magyar válogatott az OSC válogatottakat is felvonultató csapatával játszott edzőmérkőzést.
MTI/Illyés Tibor
Vámos Márton, Vígvári Vendel és Fekete Gergő (b-j) a magyar vízilabda-válogatott edzésén a budapesti Császár-Komjádi Béla Sportuszodában. Fotó:MTI/Illyés Tibor
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×