eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter/Paris Saint-Germain

Messit úgy várták már Párizsban, mint a messiást – videó, képek

Visszatért klubcsapatához a friss világbajnok argentin labdarúgó-válogatott vezére, Lionel Messi.

A támadó december 18-án szerzett aranyérmet a katari vb-n, ezt követően hazájában ünnepelt, majd a családjával pihent, mielőtt kedden este visszatért a francia fővárosba. A 35 éves Messi szerdán már társaival edzett.

A hétszeres aranylabdás játékos csatlakozott utolsóként a PSG-hez a vb-résztvevő játékosok közül, a döntőben mesterhármast szerző francia Kylian Mbappé már december 21-én edzésbe állt, és ott volt együttesében a Strasbourg elleni 2-1-es győzelem, valamint a Lens-tól elszenvedett 3-1-es vereség során is. Társaik közül a vb-negyedik marokkói Asraf Hakimi, valamint a brazil Neymar is korábban csatlakozott már a kerethez.

Messi visszatérésekor a felvételek szerint Neymarral is pacsizott, viszont Kylian Mbappé nem volt jelent, ő ugyanis New Yorkban volt Hakimivel, hogy megnézze a Brooklyn Nets–San Antonio Spurs NBA-mérkőzést. (Sőt, egy videó tanúsága szerint az utcán is sétáltak, sikeresen inkongnitóba vonulva: fejükön kapucnival, arcuk előtt sállal álcázták magukat, csak egy szemfüles rajongó jött rá, kik is valójában.)

Az argentin klasszisra nagy szüksége van a francia csapatnak, írta a Magyar Nemzet, ugyanis a vb után rendezett két bajnokin erősen döcögött a francia éllovas szekere. A Strasbourg elleni meccset csak a 95. percben lőtt tizenegyesgóllal nyerte meg a PSG, Neymar ráadásul piros lapot kapott, majd a legutóbbi fordulóban a második helyezett Lens otthonában 3-1-re kikapott a csapat, amely így elveszítette az idénybeli veretlenségét.

A bajnokságban listavezető PSG-re pénteken Francia Kupa-mérkőzés vár, de nem valószínű, hogy a pihenőről visszatért sztárt a Chateauroux elleni meccsen már bevetik. A Ligue 1 jövő szerdán folytatódik, a fővárosiak a 18. fordulóban az Angers-t fogadják, itt - 24 nappal a győztes vb-döntő után - nagyobb esély kínálkozik Messi pályára lépésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×