eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Twitter/Gary McKee

Minden nap lefutott egy maratont 2022-ben

Minden nap reggel munka előtt teljesítette a 42,195 km-t.

Jótékony cél vezérelte azt az angol férfit, aki 2022 minden napján teljesítette a maratoni távot, vagyis 365 alkalommal futotta le a 42 195 métert – adott hírt a nem hétköznapi tettről a Sky News.

A fotókkal illusztrált tudósítás szerint az 53 esztendős Gary McKee ily módon összesen egymillió fontot gyűjtött rákbetegeket ápoló két intézmény javára, az utolsó vállalkozását szombaton, szilveszter napján végrehajtva az észak-angliai Cumbriában.

A háromgyermekes férfi, aki a sellafieldi nukleáris komplexum alkalmazottja, rendre munkakezdés előtt, reggelente futott. A tizenkét hónap alatt, 15 398 kilométer és 175 méter teljesítése során 22 pár cipőt használt el, amelyeket az adománygyűjtés céljával aukción értékesített.

"Hiányoznak a szavak, hogy kifejezzük szívből jövő hálánkat mindazért, amit tett, hogy segítse a rákos betegeket" - idézte a beszámoló Claire Rooney-t, a Macmillan Cancer Support Fundraising menedzserét.

(Nyitóképünkön középen, piros felsőben Gary McKee.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×