Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus

Sydney-Hobart - A mezőny első harmadában a magyar hajó

Jól rajtolt a Cassiopeia 68, a mezőny magyar hajója a 77. Sydney-Hobart vitorlásversenyen.

A 108 tagú mezőny hétfőn, közép-európai idő szerint hajnali három órakor indult útjára. A Nobilis Demeter, Sipos Bálint, Nobilis Kristóf, Nobilis Ágoston, Perényi Péter, Sipos Ágoston, Ujhelyi-Gáspár Miklós, Vándor Róbert, Weöres Szabolcs összeállítású magyar hajó 11 órával később a 27. helyen haladt - a verseny honlapja szerint.

Az előrejelzések kifejezetten jó szelet jósoltak. A helyiek szerint idén az 1 nap, 9 óra, 15 perc, 24 másodperces időrekord is megdőlhet - amit 2017-ben az LDV Comanche állított fel - ezért a győztes várhatóan már kedden befut a célba.

A rajtot helyi idő szerint 13 órakor szurkolók tízezrei tekintették meg a helyszínen, zavartalan napsütésben, hamisítatlan nyári időben.

Az első Sydney-Hobart viadalt 1945-ben rendezték, azóta csak egyszer, 2020-ban maradt el a koronavírus-járvány miatt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1170 kilométert) tesz meg Sydneyből Új-Dél-Wales állam déli partjai mentén és a Bass-szoroson át Tasmánia fővárosáig, Hobartig.

Sydney, 2022. december 26.
A Rolex svájci óratervező- és gyártó vállalat által közreadott kép a mezőnyről az ausztráliai Sydney és a tasmániai Hobart közötti 77. nemzetközi jachtverseny rajtját követően Sydney-ben 2022. december 26-án.
MTI/AP/Carlo Borlenghi/ROLEX/Carlo Borlenghi
A mezőny az ausztráliai Sydney és a tasmániai Hobart közötti 77. nemzetközi jachtverseny rajtját követően Sydney-ben 2022. december 26-án. MTI/AP/Carlo Borlenghi/ROLEX/Carlo Borlenghi

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 7. 06:30
×
×
×
×