eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
MTI/EPA/Mohamed Hoszam
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Csampa Zsolt: cél, hogy legalább négy vívócsapat és két egyéni versenyző ott legyen az olimpián

Ambiciózus célokkal vág neki a magyar vívóválogatott az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs időszaknak – mondta a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

"A 2022-es év hullámvasút volt, mert azt gondoltuk, hogy túl vagyunk a Covid-válságon, ami begyűrűzött a sportba, és átírta az edzésprogramot. Aztán újra sok mindent újra kellett tervezni" – mondta az InfoRádióban Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy az ukrajnai háború és a gazdasági válság a sportban is érezteti a negatív hatását.

A tokiói olimpia a koronavírus-járvány miatt csúszott egy évet, és a versenyzőknek nem volt lehetőségük pihenőévre menni. Nagyon rövid, hároméves olimpiai ciklus kezdődöttt, most tartunk a félidőnél. "Áprilistól az olimpiai kvalifikációba lépünk,

gőzerővel dolgozunk, hogy legalább négy csapatunk és két egyéni versenyzőnk legyen a párizsi olimpián"

– jelentette ki Csampa Zsolt.

Az elnök elmondta azt is, hogy kormányzati szinten folyamatosan konzultálnak az egyesületekkel a magasabb energiaszámlák miatt. A Magyar Vívó Szövetség arra fordítja tartalékait, hogy fenntartsa az egyesületeket. Szerinte nagy munka folyik a háttérben azért, a magyar sport és a vívás ne álljon le, és teljesítményt fenntartsák.

Jövőre fontos nemzetközi versenyeket rendeznek, elsősorban tavasszal. Most arra várnak, hogy kiderüljön, jövőre mekkora állami támogatással számolhatnak, mert utána tudják elkezdeni a hazai rendezésű versenyekre a szerződéskötéseket és a közbeszerzéseket. Arra is készülnek, hogy az olimpiai kvalifikációs időszakban a budapesti versenyekre nagy számmal érkeznek a versenyzők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×