eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Az Orosz Labdarúgó Szövetség elhalasztotta a döntést az Ázsiába "igazolásról"

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) a jövő hét elejére halasztotta a döntést arról, hogy kilép-e az európai szövetségből (UEFA) és csatlakozik az ázsiai konföderációhoz (AFC).

Az ügyben péntekre hívták össze az RFSZ végrehajtó bizottságának ülését, de a tanácskozáson nem jutottak közös nevezőre. Az ülést követő sajtótájékoztatón a szövetség elnöke, Alekszandr Djukov azt mondta: "kedden találkozunk videokonferencia útján, és akkor meghozzuk a végső döntést".

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február 28-án - négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után - felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a vasárnap zárult katari világbajnokság pótselejtezőjéről és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában. A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tádzsik és az üzbég válogatott ellen játszott.

Ha az RFSZ kérelmezi, és az AFC pozitívan áll hozzá, az oroszok részt vehetnek az Ázsiában zajló sportági eseményeken. Nem ez lenne az első példa konföderáció-váltásra: Izrael 1992-ben pártolt át az európai szövetséghez, miután az AFC politikai okokból felfüggesztette tagságát, míg Ausztrália sportszakmai megfontolások miatt csatlakozott 2006 elején az AFC-hez.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×