eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyizsnij Novgorod, 2018. július 5.Blaise Matuidi (b) és Florian Thauvin a francia válogatott edzésén Nyizsnij Novgorodban 2018. július 5-én. Franciaország másnap Uruguay ellen játszik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. (MTI/EPA/Franck Robichon)
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Visszavonult a világbajnok francia labdarúgó

Blaise Matuidi világbajnok francia labdarúgó pénteken bejelentette visszavonulását.

A 35 éves Matuidi egy videóban hozta nyilvánosságra döntését. Kiemelte: nagy európai klubokban is futballozott, viselte a válogatott mezét, megadatott számára, hogy a szenvedélyéből éljen. Leginkább ezekre emlékezhet majd profi pályafutásáról.

Matuidi 2004 és 2017 között hazájában (Troyes, Saint-Étienne, Paris Saint-Germain) szerepelt, majd 2017-20 között a Juventus, 2020-21 között pedig az Inter Miami játékosa volt. Legnagyobb klubsikerei között Párizsban öt, Torinóban három bajnoki címet ünnepelt. Legutóbbi két idényében, 2020-ban és 2021-ben az Inter Miamit erősítette, több mint egy éve azonban már nem lépett pályára, mert a klub az idei szezonban nem számított rá.

A válogatottban 2010 és 2019 között 84 alkalommal szerepelt és kilencszer volt eredményes. Tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon döntős, és a 2018-as világbajnokságon aranyérmes francia csapatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×