eur:
393.05
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jokohama, 2016. december 18.A spanyol Real Madrid játékosai ünnepelnek, miután hosszabbítás után 4-2-re legyőzték a japán Kashima Antlers csapatát a labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjében a jokohamai stadionban 2016. december 18-án. (MTI/EPA/Majama Kimimasza)
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Fontos helyről mondanak nemet a FIFA-nak

Spanyolország sportági szövetsége érvek sorát hozza fel a bővített klub-vb ellen.

A spanyol labdarúgóligának nem tetszik a nemzetközi szövetség (FIFA) pénteken bejelentett ötlete a 2025-től 32 csapatosra bővülő klubvilágbajnokságról.

"A FIFA csak a klubok és a játékosok egy kis részének érdekeit nézi, noha a profi labdarúgásban rengeteg sorozat, több ezer klub és játékos van, akik nem vesznek részt a nemzetközi sorozatokban" - áll a spanyol liga szombati közleményében.

Hozzáteszik, a szervezet erről látszólag elfeledkezik, és csak kevesekre gondol, noha egy ilyen döntés mindenkire hatással van.

"A FIFA anélkül hoz egyoldalú döntéseket, hogy felmérné: az új tornák versenynaptárba való beillesztésével visszafordíthatatlanul károsítja a futball teljes ökoszisztémáját"

- fogalmazott a spanyol liga, amely az újfajta lebonyolítás elleni jogi lépéseket is fontolgat.

Gianni Infantino FIFA-elnök pénteken a szervezet közgyűlése után számolt be arról, hogy 2025-től az a cél, hogy a jelenleg hétcsapatos, tíznapos klub-vb a válogatottak világbajnokságához hasonlóan egy hónapos legyen. Ennek lebonyolításáról később döntenek ugyan, de ezek alapján néhány csapatnak hat-hét meccset is kell majd játszania a tornán. Egyelőre nem konkretizált a kvalifikációs rendszer sem, de Európát akár 12 csapat is képviselhetné.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×