eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Óvodások fociznak az új ovi-foci pályán Nyíregyházán, a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye udvarán 2013. november 27-én. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosa, a Nemzet Sportolója által létrehozott Ovi-Foci Alapítvány támogatásával három pályát adtak át ezen a napon Nyíregyházán, ahol a vidéki helyszínek közül a legtöbb, összesen hét pálya található. Az alapítvány országosan eddig 79 pálya megépülését segítette.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Újabb támogatást kapnak a kis és közepes sportegyesületek

246 millió forintos támogatásban részesülnek a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának idei hetedik ütemében. Ezt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkára és Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke közösen jelentették be.

Schmidt Ádám hangsúlyozta: az államtitkárság számára fontos, hogy a kiemelt hat fővárosi klubon kívül a kis és közepes sportegyesületeket is meg tudják szólítani, és nekik legyen olyan program, amelynek keretében támogatást kaphatnak. Hozzátette: a 2016-ban indult, rendkívül sikeres program idei, hetedik ütemében összesen 246 millió 950 ezer forintnyi támogatásról döntöttek, az elbírálás és a szerződés a SOSZ feladata.

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy jövőre meg tudják emelni a támogatás mértékét.

Deutsch Tamás kiemelte:

az elmúlt tíz évben történelmi léptékben is kiemelkedő sportfejlesztési program valósult meg Magyarországon,

amelynek több száz sportág lett a kedvezményezettje. A HISZEK Benned!-et hiánypótló programnak nevezte, amelynek az elsődleges célja, hogy a vidéki kisebb egyesületekben többen és jobb körülmények között sportoljanak, ami a tehetséggondozás illetve az utánpótlás-nevelés miatt is fontos.

Deutsch Tamás emlékeztetett rá, hogy a program keretében 2016 és 2021 között eddig 1 milliárd 250 millió forintot juttattak el kis és közepes egyesületekhez, összesen 1822 programot támogattak, átlagban 686 ezer forinttal. A sportért felelős államtitkárság által biztosított keretből

a jelenlegi ütem kapcsán 374 sportszervezetet támogatnak átlagosan 660 ezer forinttal, a kifizetések 95 százaléka már megtörtént,

a többi pedig legkésőbb a 2023-as év elején eljut a kedvezményezettekhez.

Az összeget személyi kiadásokra, például edzők bérére, sporteszközök, beszerzésére, edzőtáborok, toborzók szervezésére lehet fordítani. A SOSZ elnöke szerint az elbírálásnál pozitívumnak számított, ha a pályázó sportszervezetnek szerződése van valamelyik köznevelési intézménnyel vagy nagyobb sportegyesülettel. Deutsch Tamás hangsúlyozta, nem csökkent a sportolói létszám azoknál a sportszervezeteknél, amelyek eddig támogatásban részesültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×