eur:
388.07
usd:
360.1
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Nyitókép: Facebook/Szilágyi Áron

Szilágyi Áron visszatér a pástra, szombaton Orleans-ban kezd

A júliusi kairói világbajnoki sikerek után a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó a franciaországi Grand Prix főtáblás küzdelmeit világranglista-vezetőként kezdi.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok és világbajnok kardozó legutóbb úgy nyilatkozott az Inforádióban, hogy még újabb hat-nyolc évig a csúcson maradna. Az Egyiptomban megnyert egyéni világbajnoki aranyérem után is maradt még olyan értékes cím, amelyet nem nyert meg, sőt Párizson túl is gondolkodik. A versenyző idén már hozott haza aranyérmet Grand Prix-versenyről is.

"Áron pár héttel tovább tartotta a pihenőjét tavaly, amire szüksége volt. Az olimpia után úgy érezte, nagyobb szünetre van szüksége ahhoz, hogy szellemileg felfrissüljön és úgy tudjon visszaállni a pástra, hogy újra megtegyen mindent, és tusra éhesen teljes fókuszáltságban legyen" – mondta a versenyzőről az InfoRádiónak Boczkó Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya.

A pihenő jól megmutatkozott, hiszen a magyar bajnokságot megnyerte, majd világkupát is nyert. Most Grand Prix-val kezd a pihenő után. Boczkó Gábor azt feltételezi, hogy Szilágyi Áron "nincs kirobbanó formában", hiszen most is hosszabb pihenővel készült erre a szezonra. Ez amiatt is fontos, mert a mostani szezon egy héttel hosszabb az előzőnél. "Természetesen, aki elindul a világkupán, az maximális felkészültséggel teszi, de

az elvárások inkább az április 1-jétől kezdődő kvalifikációtól lesznek jelentősek"

– mondta a szövetségi kapitány.

Addig eltelik 3-4-5 hónap, és a világbajnokság is július utolsó hetében lesz. "Ez még nagyon sok idő arra, hogy kihegyezze magát ezekre a versenyekre" – tette hozzá Boczkó Gábor.

Az orleans-i kard Grand Prix férfi selejtező napján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellé Rabb Krisztián, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Péch Miklós is bejutott a 64-es főtáblára, így összesen hét magyarért szurkolhatunk szombaton – írja a hunfencing.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Állta a sarat a Mol, de nem ez volt élete eddigi legjobb negyedéve

Állta a sarat a Mol, de nem ez volt élete eddigi legjobb negyedéve

Ma hajnalban közzétette idei első negyedéves gyorsjelentését a Mol. Ahogy arra számítani lehetett, a legfrissebb számok messze vannak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, ráadásul az elmúlt hónapokban több tekintetben is kedvezőtlenül alakultak a fundamentumok a Mol körül: negatívan hatott a beeső gázár-környezet és az árbevétel-arányos különadó befizetése, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×