eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook/waterpolo.hu

Varga Zsolt: húsz férfi magyar vízilabdázónak maradt esélye a párizsi olimpiára

A Ferencváros vezetőedzője az InfoRádiónak azt is elmondta, mikor folytatódhat a sűrű klubszezonban a nemzeti együttes építkezése.

Terveztem edzéseket az elmúlt időszakra is, de láttam, hogy a Ferencvároson kívüli potenciális kerettagok mind játszottak selejtezőket. Nem gondoltam helyesnek egy-egy válogatott edzést betenni, mert nagyon sokat kivesz a játékosokból – mondta az InfoRádiónak Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Ferencváros vezetőedzője.

A szövetségi kapitány úgy gondolta, jobb, ha mindenki dolgozik a klubjában, mert a fontos meccseket látja. A két ünnep között és január elejére tervez válogatott edzéseket, és kitűzött más időpontokat is. Megjegyezte: a válogatott szempontjából nagyon szerencsés, hogy kezdődik a Világkupa-sorozat, mert ott lehet tényleg lehet játszani és felkészülni a nyárra.

Varga Zsolt kifejtette: ezeken a mérkőzéseken kell összeilleszteni a két szálon futó munkát, közben ugyanis a Ferencváros csapatának is működnie kell. A párizsi olimpiára esélyes csapatttagok számát húsz emberre tudja szűkíteni.

"Nyilván vannak mindig olyan esetlegesen gyorsabban fejlődő játékosok az utánpótlásban, akik érdekesek lehetnek, bár ők inkább az olimpia utánra lehetnek készen" – mondta. Szerinte ezen is nagy sebességgel kell dolgozni, mert fontos, hogy az új játékosok folytatólagosan továbbvigyék a válogatott játékát.

A szövetségi kapitány ezt nagyon fontos kihívásnak látja, hiszen az elmúlt években mindig elvárás volt a magyar válogatottól az éremszerzés, és mindig a lehető legjobb csapattal utaztak a versenyekre. Szerinte fontos lenne kimondani, hogy a csapatot most építik. Ettől még megvan az elvárás, de fontos tapasztalni a nemzetközi szintet, hogy ott tudjanak ezek a játékosok épülni. "Ez ahhoz kell, hogy a folytatólagosság meglegyen az olimpia után is" – hangsúlyozta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×