eur:
394.82
usd:
367.52
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Michelisz Norbert, a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse versenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) Magyar Nagydíjának első futama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Michelisz nyerte a második futamot Bahreinben

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) bahreini versenyhétvégéjének második, szombaton rendezett futamát.

A 38 éves pilóta a hetedik helyről rajtolt a viadalon, és a start utáni helyezkedésben öt pozíciót sikerült javítania, így már az első kör végén másodikként száguldott. Michelisz rövidesen meg tudta előzni az élen haladó Esteban Guerrierit (Honda), és innen már nem hibázott, magabiztosan nyerte a versenyt.

A sorozat 2019-es bajnokának ez az idei első futamgyőzelme a WTCR-ben, legutóbb tavaly, Mostban állhatott a dobogó felső fokára.

A többi magyar induló közül a Zengő Motorsport Cuprájával versenyző Nagy Dániel a 10., csapattársa, Boldizs Bence a 11. lett, míg Tassi Attila (Honda) nem fejezte be a viadalt.

Michelisz mögött Guerrieri lett a második, Nicky Catsburg (Hyundai) pedig a harmadik.

Összetettben továbbra is Michelisz csapattársa, a spanyol Mikel Azcona áll az élen megnyugtatónak tűnő előnnyel. A túraautó-vk idei, egyben utolsó szezonja két hét múlva, Szaúd-Arábiában zárul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Európán belül Spanyolországhoz képest csak a jóval fejlettebb életszínvonallal bíró Svájcban magasabb a várható élettartam. A 83 évet meghaladó spanyol mutatóban nemcsak a mediterrán étrend, hanem az ottani városok településszerkezete, sűrűn lakottsága is szerepet játszik, mivel gyalogtávon belül sok minden elintézhető, így a spanyolok gyalogolnak a legtöbbet Európa nyugati felén. Emellett a nemzetközi összehasonlításban is igen élénk spanyol társasági élet (barátokkal, családdal való szoros kapcsolat) a hosszú várható élettartam megfelelő pszichés hátterét is biztosítja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×