eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője örül, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának időmérő edzését a zandvoorti pályán 2022. szeptember 3-án. A futamot szeptember 4-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Koen Van Weel

Forma–1: ha nem lassít a Red Bull, oda a jövő évi vb is

Az idei Forma–1-es szezon utolsó két versenyén is a kétszeres világbajnok Max Verstappen a fő esélyes – mondta a holland pilótáról Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Max Verstappen megdöntötte az egy szezonban szerezhető legtöbb győzelem rekordját, 14-nél jár, Sebastian Vettel és Michael Schumacher egykori csúcsát adta át ezzel a múltnak a hét végén, ráadásul még két verseny hátravan.

"A jövő hét végi Brazil Nagydíjon, ha a sprintfutam úgy alakul, hogy a Red Bull nem tudja maximalizálni a teljesítményét, akkor lehet a sikerszériában egy kis törés, de egyébként mindkét hátralévő versenyen, Brazíliában és Abu-Dzabiban is, Verstappen az, akivel számolni kell" – mondta Vámosi Péter.

A túlköltekezése miatt büntetés elé néző Red Bull Racing nemcsak az idei sorozatot uralja, hanem a szakíró szerint jövőre is hasonló lehet a szereposztás a Forma–1-ben. "A legtöbb szakértő már a büntetéssel együtt is kezdi odaadni a jövő évet Red Bullnak. Elképesztően nagyot kellene fejlődnie a Mercedesnek és a Ferrarinak, hogy érdemi változás legyen" – mondta.

A riválisok közül szerinte a Mercedes magára talált az utóbbi időszakban, akár még a hátralévő versenyeken fordíthatnak is és akkor a konstruktőri bajnokságban megszerezhetik a második helyet.

"A Ferrari a nagyon jó évkezdet után hozta azokat a stílusjegyeket, ami a 80-as években is már a sajátjuk volt: estek-keltek, volt technikai hiba, stratégiai vagy versenyzői baki, ami miatt az egész évet szinte kukázhatják. Szép eredmény, de így nem lehet világbajnokságot nyerni. A Mercedes ilyen szempontból nekem összeszedettebbnek tűnik, még akkor is, ha továbbra is üldözik az első futamgyőzelmüket" – mondta Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×