eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, az A csoport első fordulójában, a Magyarország - Görögország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 27-én. A görögök 9-8-ra győztek.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női vízilabda-válogatott - Mindenki pihent, sokan eligazoltak

Bizakodik a világliga Szuperdöntője előtt a kapitány.

Bíró Attila szövetségi kapitány célja, hogy a magyar női vízilabda-válogatott szépen zárja az évet a szerdától vasárnapig Tenerifén zajló világliga Szuperdöntőjében.

"Az Európa-bajnokságot követően megvolt a kellő pihenő, a játékosok nagy része pedig új klubba igazolt, és úgy látom, a környezetváltás jótékony hatással van a játékukra. Azt gondolom, hogy mindenki nagy kedvvel és motivációval jött ide" - idézte a szövetség honlapja a szakembert, akinek irányításával a tavalyi tokiói olimpián sporttörténelmi bronzérmet nyert a csapat, idén nyáron a hazai rendezésű világbajnokságon pedig második lett.

Szeptemberben, a spliti Európa-bajnokságon az ötödik helyen zárt a csapat, amelyből ugyanakkor hiányzott a világ egyik legjobb játékosa, Keszthelyi-Nagy Rita, aki pihenőt kapott a kontinensviadalra, most azonban visszatér.

"Azt gondolom, az ő személye garanciát jelent arra, hogy nem leszünk gyengébbek, mint az Európa-bajnokságon, ennél fogva jobb eredményt is várok" - fogalmazott Bíró Attila, aki a hosszabb távú célok szellemében a fiatal közül Neszmély Boglárkának, Baksa Vandának, Hajdú Katának és Pőcze Pannának is megadja a lehetőséget a bizonyításra.

A szövetségi kapitány kiemelte: ez a világesemény egy fontos lépés abba az irányba, hogy letegyenek egy olyan alapot, amellyel a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon és Európa-bajnokságon is jó eséllyel indul majd harcba a gárda a ötkarikás kvótáért. Hozzátette, szeretnék szépen zárni ezt az évet, amelynek csúcspontja a hazai vb-ezüst volt.

A nyolccsapatos tornán a vb-ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar válogatott a csoportkörben sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland legjobbjaival találkozik. A másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért.

A magyar csapat mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar női válogatott bő kerete:

kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)

mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova)

A torna programja:

szerda:

A csoport:

Hollandia-Egyesült Államok 9.40

Kanada-Olaszország 13.00

B csoport:

Ausztrália-Magyarország 11.20

Spanyolország - Új-Zéland 14.40

csütörtök:

A csoport:

Kanada-Egyesült Államok 9.40

Hollandia-Olaszország 11.20

B csoport:

Ausztrália - Új-Zéland 13.00

Spanyolország - Magyarország 14.40

péntek:

A csoport:

Hollandia-Kanada 9.40

Egyesült Államok-Olaszország 13.00

B csoport:

Új-Zéland - Magyarország 11.20

Spanyolország - Ausztrália 14.40

szombat:

az 5-8. helyért 9.40 és 11.20

elődöntő 13.00 és 14.40

vasárnap:

a 7. helyért 9.40

az 5. helyért 11.20

bronzmérkőzés 13.00

döntő 14.40

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×