eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Hat gól, három kiállítás a felcsútiak újpesti vendégjátékán

Eseménydús 90 perc a labdarúgó NB I--ben.

Az Újpest hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2323 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Diaby (24.), Antonov (66., 11-esből), Csongvai (83.), illetve Puljic (11.), Zahedi (78., 87.)

piros lap: Csoboth (33.), illetve Baluta (45.), Spandler (82.)

sárga lap: Csoboth (25., 33.), illetve Spandler (28., 82.)

Újpest FC:nNikolic - Antonov, Diaby, Csongvai, Pauljevic - Mack (Kastrati, 60.), Onovo, Katona (Bjelos, 70.), Szabó B. - Goure (Tallo, 70.), Csoboth

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Mezgrani, Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill - Kiss T. (Gruber, 76.), Van Nieff (Corbu, 70.), Batik, Nagy Zs. - Baluta, Puljic (Zahedi, 76.)

A csapatok bátran kezdtek, lendületes támadásokat vezettek a széleken, de eleinte a beadások nem okoztak veszélyes szituációt a kapuk előtt. A felcsútiak aztán egy szögletet követően szereztek vezetést bő tíz perc elteltével. A játékrész közepén inkább mezőnyjáték zajlott a pályán, a lila-fehérek mégis éppen ebben a periódusban egyenlítettek Diaby idénybeli negyedik fejes góljával. Ettől ismét megélénkült a mérkőzés, de egy vitatott kiállítással - a 16-oson belül meglökték Csobothot, ennek ellenére a videóbírós elemzés után is érvényben maradt az újpesti játékos második sárga lapja színészkedésért - a vendégek kerültek mezőny- és létszámfölénybe. Ekkor ismét előnybe kerülhetett volna a Puskás Akadémia, azonban a bal kapufa megmentette a fővárosiakat. A szünet előtti percekben, aztán kiegyenlítődött a létszám, mert Baluta hasba rúgta Onovót.

A folytatás kevésbé volt eseménydús, mint az első 45 perc, ugyanis néhány szórványos, kaput elkerülő lövésen kívül semmi izgalmas nem történt. Bár meddő mezőnyfölényben a Puskás Akadémia futballozott, mégis az Újpest szerzett vezetést 11-esből. A vendégek mestere, Hornyák Zsolt kettős cserével próbálta frissíteni az együttesét a hajrára, a húzása pedig azonnal kifizetődött, ugyanis Zahedi első labdaérintéséből egyenlített. A felcsútiak azonban nem örülhettek sokáig, mert Spandler kezezése miatt előbb emberhátrányba kerültek, majd egy perccel később Csongvai bombagóljával az Újpest vezetést is szerzett. A szórakoztató meccs slusszpoénja még hátra volt: Zahedi második gólját is fejjel szerezte, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×