eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Ferencváros harmadik góljának szerzőjét, Adama Traorét (háttal, b, 20) köszöntik csapattársai a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros és az ír Shamrock Rovers mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Matek - Szinte hihetetlen, de még kieshet a Ferencváros

Alakulhatnak úgy a magyar bajnok EL-csoportjának további mérkőzései, hogy négy 9 pontos csapat lesz a H csoportban, ez pedig még matematikailag lehet a Ferencváros veszte is.

Négy Európa-liga-forduló után a H csoport élén áll a Ferencváros labdarúgó-csapata, 9 pontjával a 6 pontos török Trabzonsport és francia Monacót, valamint a 3 pontos szerb Crvena zvezdát előzi.

Már csak két forduló van hátra az őszi küzdelmekből - köszönhetően a kora télre tett katari világbajnokságnak -, de a helyzet, bármilyen hihetetlen, az, hogy a magyar bajnok még ki is eshet; nem csupán az Európa-ligából, de még a harmadik helyért járó konferencia-ligás folytatás is veszélyben van.

És most eláruljuk, hogyan: ha a Ferencváros pontot szerez a továbbiakban vagy a Monaco vagy a Trabzonspor ellen, nincs miről beszélni, megvan az EL-folytatást érő első két hely valamelyike. Azonban ha mindkét mérkőzésen vereséget szenved, 9 pontja marad, és felzárkózik rá a török és a francia együttes, és ha egynél nagyonbb a gólkülönbség mindkét vereség esetén, akkor nagyon kell drukkolni a Crvena zvezda két utolsó mérkőzésén a törököknek és a franciáknak is, hogy nehogy botoljanak a jelenlegi csoportutolsó ellen, ugyanis még a szerbek is lehetnek 9 pontosak, az egymás elleni mérlegük - ez számít elsősorban pontegyenlőség esetén - pedig jobb a Ferencváros ellen, a gólkülönbség miatt.

Röviden: az eredmények alakulhatnak úgy, hogy a csoportban négy 9 pontos csapat lesz, ebben az esetben pedig a Czvena zvezda biztosan a Ferencváros elé kerül, ha pedig mindkét hátra lévő mérkőzését egy gólnál többel bukja a Fradi, kiesik, és még a Konferencia-ligában sem folytathatja.

A csoport állása:

1. Ferencváros 4 3 - 1 7-7 9 pont

2. Trabzonspor 4 2 - 2 9-7 6

3. AS Monaco 4 2 - 2 4-6 6

4. Crvena zvezda 4 1 - 3 6-6 3

Az eddigi eredmények:

1. forduló (szeptember 8.):

Ferencváros-Trabzonspor 3-2 (3-1)

Crvena zvezda-AS Monaco 0-1 (0-0)

2. forduló (szeptember 15.):

Trabzonspor-Crvena zvezda 2-1 (1-0)

AS Monaco-Ferencváros 0-1 (0-0)

3. forduló (október 6.):

AS Monaco-Trabzonspor 3-1 (2-0)

Crvena zvezda-Ferencváros 4-1 (2-0)

A további program:

5. forduló:

október 27., csütörtök:

Ferencváros-AS Monaco FC 21.00

Crvenza zvezda-Trabzonspor 21.00

6. forduló:

november 3., csütörtök:

Trabzonspor-Ferencváros 18.45

AS Monaco-Crvenza zvezda 18.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×