eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
A ferencvárosi Pászka Lóránd (k) és Stefan Mitrovic, a szerb csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hárompontos előnyben a győztes Fradi az Európa-liga-csoportjában

A Ferencváros 2-1-re nyert a Crvena zvezda ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában, s 9 ponttal vezeti a csoportját. A Trabzonspornak és a Monacónak 6-6, a Crvena zvezdának  3 pontja van. 

Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic – A. Traoré, Zachariassen, Gojak – R. Mmaee. Ez a Ferencváros kezdője.

Nagyszerű a hangulat a stadionban, énekel körülbelül húszezer fradista.

A Zvezda helyzetével indult a mérkőzés, de azóta lábra kapott a Ferencváros, Gojak próbálkozott. Kapura lövés még nem volt.

Az ezúttal kékben játszó „vörös csillagosok” beadásai nagyon veszélyesek. Amennyire érzékelhető, feszült a hangulat a pályán.

A 24. percben a Ferencváros szinte az első helyzetét használta ki. Gojak megverte a balszélen az emberét, jól adott középre. Zachariassen 10 méteres lövését Borjan még bravúrral kiütötte, de a lepattanú labdára a norvég középpályás reagált a leggyorsabban, s négy méterről a kapuba lőtt. 1-0.

Sérülés miatt cserélt a szerb csapat, Sanogo helyére Kangwa állt be.

Knoester sárga lapot kapott, ezzel kizárta magát a következő mérkőzésről.

A Zvezda többet birtokolja a labdát, de eddig jól zár a ferencvárosi védelem.Pesics nagy helyzetbe fordult, de a kapu fölé lőtt.

A másik párban, Törökországban, Trabzonspor–AS Monaco 1-0.

Fent tartja a labdát a Fradi a félidő hajrájában az ellenfél tizenhatosánál.

Vége az első félidőnek, a csoport mindkét mérkőzésén 1-0-ra vezet a hazai csapat.

Fura jelenetekkel kezdődött a második félidő. A pirotechnika miatti ködben Pesics fordult és nagy gólt lőtt a 30. másodpercben. Szerencsére a VAR-szobában észrevették, hogy kézzel ért a labdához. (Ráadásul lesen is volt.)

Ryan Mmaee végigment a labdával a félpályán, lövésébe védője, Dragovic belelépett. A labda a jobb kapufáról pattant ki, a kapusnak fogalma sem volt, hogy hol a labda.

Egy magyar akcióból indult a szerbek akciója, Mitrovics az oldalvonalnál megmentette a labdát, s bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, majd a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.

Botka jó megindulása után Traoré lövése elakadt Erakovicsban.

Zachariassen nagy lövését Borjan szépen védte.A szöglet utáni beadásból Samy Mmaee gyönyörű fejessel a kau bal oldalába küldte a labdát, 2-1. A 60. percben jártunk.

A Trabzonspor közben agyonveri a Monacót, 3-0.

Gojak helyére beáll Tokmac Nguen.

Az elmúlt percekben nagyon nyom a Zvezda, a Ferencváros nem tudja tartani a labdát.

Trabzonspor–Monaco 4-0.

Besic jól dolgozott, de jön a friss erő, Esiti.

Támad a Zvezda, de van a Fradinak helyzete, Tokmac alig maradt le a labdáról, majd Borjan jól vetődött ki.

Petárdázás miatt állt a játék, majd jött a Zvezda, Tolmac sárga lapot kapott.

A 95. percben Kanga 16 és fél méteres szabadrúgását Dibusz vetődve kiütötte.

Vége! A Ferencváros 2-1-re nyert, s 9 ponttal vezeti a csoportját. A Trabzonspornak és a Monacónak 6-6, a Crvena zvezdának 3 pontja van.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×