eur:
385.63
usd:
355.26
bux:
67926.61
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay

Energiaválság: már a jégkorongozók is vészforgatókönyvvel készülnek a télre

A csarnokbezárás fenyegető réme mindenképp itt van velünk – mondta Sipos Levente. A szövetség főtitkára szerint azonban ennek rossz hatása lenne az elit-vb-re készülő női és férfi válogatott felkészülésére.

December 31-ig az első osztályú klubok működése nincs veszélyben, vagyis ezen csapatok jégcsarnoka addig még biztosan nem zár be – közölte az InfoRádióban a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Sipos Levente hozzátette: a céljuk az, hogy az Erste Liga ne álljon le, és a válogatottak felkészülése zavartalan legyen, de készülnek vészforgatókönyvvel.

"A jégkészítés alapvetően villamosenergia-igényes tevékenység. Természetesen van, ahol távfűtést és gázt is használnak, hiszen az öltözőket is fűteni kell, ami tipikusan nem elektromos árammal valósul meg. Viszont vannak olyan egyesületek, amelyek a jövő év végéig lekötöttek kedvező árú energiát" – ecsetelte a sokszínű, bonyolult helyzetet a főtitkár.

Szerinte

a csarnokbezárás "fenyegető réme mindenképp itt van velünk",

miután uszodákat, múzeumokat és könyvtárakat zárnak be a városok, és maga azt is valószínűsíti, hogy sor kerülhet a szezon rövidítésére.

A vészforgatókönyv részleteiről szólva elmondta, elvileg lehetőség volna a fővárosi Tüskecsarnokban "hazai" meccseket játszani bárkinek, de a mérkőzésekre fel is kell készülni valahol, edzésekre szükség van; egy csarnokban edzeni is, játszani is nem tud mindenki.

Az is egy lehetőség, hogy sűrítik a mérkőzéseket november-decemberben.

Az A csoportos világbajnokságra készülő női és férfi válogatott számára viszont éppen az lenne ideális, hogy "meccsből" menjenek világversenyre, a hosszú kényszerszünet Sipos Levente szerint semmiképp sem jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is kisebb mínuszokat láthatunk, a magyar tőzsde azonban ennek ellenére felülteljesít. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×