eur:
386.13
usd:
356.72
bux:
69106.12
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Sallai Roland, a Freiburg játékosa az Arminia Bielefeld ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. április 9-i mérkőzésen a bielefeldi Schuco Arénában.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Műtét után – Edzésbe állt Sallai Roland

Szeptember 3-én sérült meg súlyosan a Freiburg magyar futballistája szeme.

Megkezdte az edzéseket Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg futballistája, aki szeptemberben szenvedett arccsonttörést.

A magyar válogatott támadó a közmédiának csütörtökön elmondta, hogy természetesen egyelőre még nem tud teljes intenzitással tréningezni. Hozzátette, az orvosok az operációt követően azt jósolták neki, hogy október végén, november elején térhet vissza, így van rá esély, hogy még a világbajnoki szünet előtt pályára léphet klubcsapatában.

A 25 éves játékos megjegyezte, sajnálta, hogy Freiburg és a válogatott mérkőzéseiről is lemaradt az elmúlt időszakban, de az egészség a legfőbb, szemének épsége pedig nemcsak a futball, hanem az egész élete szempontjából az egyik legfontosabb. A válogatott játékos ugyanakkor jelezte,

bízik benne, hogy a novemberi válogatott meccseken már ott lehet a nemzeti csapatban.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról.

"A mérkőzés után írt nekem egyből, nagyon sajnálta a történteket, elmondta, nem szándékos volt az eset és mihamarabbi gyógyulást kívánt, ez egy jó gesztus volt tőle" - nyilatkozta Sallai a gyógyszergyáriak védőjéről.

Sallai Roland beszélt az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter sérüléséről, a televízióban követte szerda esti a Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, amelynek elején szenvedett súlyos térdsérülést a kapus. "Egyből üzentem neki, ő már rögtön tudta, hogy nagyobb baj van. Mihamarabbi gyógyulást kívánok neki, nagy veszteség ez a válogatottnak, de most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb egészséges legyen."

Címlapról ajánljuk
Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene
tudósítónktól

Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene

Egy új, száz százalékban állami tulajdonban lévő atomerőmű építését tervezi a szlovák kormány. Robert Fico miniszterelnök szerint Szlovákia nem halogathatja sokáig egy új erőmű építését, arra számít ugyanis, hogy az elkövetkező húsz évben nagyjából 80 százalékkal nőhet az ország villamosenergia-fogyasztása.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Érkezik a hét legfontosabb adata - Jó hangulatban várják a tőzsdék

Érkezik a hét legfontosabb adata - Jó hangulatban várják a tőzsdék

Pluszban zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amiben Jerome Powell tegnapi szavai is szerepet játszott, miután a Fed-elnök arról beszélt, hogy a jelenlegi kamatszint elégséges az infláció leszorításához. Eközben Ázsiában jellemzően esést láttunk a tőzsdéken, főleg a kínai piacok gyengesége miatt, miután tegnap az USA jelentős vámteheremelést jelentett be több ágazatra, például az elektromos autókra és a chipekre vonatkozóan. Végül, ami Európát illeti, itt a tőzsdék lekövetik a tegnapi amerikai emelkedést, mérsékelt pluszban vannak a vezető indexek. Több fontos gazdasági adat is érkezik ma, délután jön az amerikai kiskereskedelmi adat, ami elég fontos a piac számára, ugyanis a gazdaság erejéről, pontosabban a kereslet alakulásáról árulkodik, ami az inflációs kilátások egyik legfontosabb indikátora. A nap és egyben a hét legfontosabb adata azonban az inflációs adat lesz. Az év első negyedévében az infláció meghaladta a várakozásokat, és az áprilisi piaci hangulatromlást is a vártnál magasabb infláció idézte elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×