eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök a Magyar Birkózó Szövetség 100. születésnapi ünnepségén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében 2021. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rangos elismerésben részesült Schmitt Pál

European Olympic Laurel-díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC).

A rangos elismerést távollétében a szervezet 42. szemináriumán a görögországi Olümpiában Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója vette át szombaton – adta hírül honlapján a MOB.

Az elismerést Szpirosz Kapralosz, az EOC görög elnöke adta át. A méltatásban kiemelték, hogy Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori első embere és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, jelenleg tiszteletbeli tagja.

A Nemzet Sportolója - aki tavasszal ünnepelte 80. születésnapját - a harmadik magyar sportvezető, akinek szakmai életútját, pályafutását az európai olimpiai közösség ezzel a díjjal ismeri el. A magyar sportvezetők közül 2017-ben Gallov Rezső, az úszószövetség korábbi főtitkára, kanadai vízilabda-kapitány, az Országos Testnevelési és Sporthivatal korábbi elnöke, a MOB egykori alelnöke, illetve 2021. novemberében Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, sebészfőorvos, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, a MOB elnökségének tagja kapta meg.

Az European Olympic Laurel-díjat az EOC 2007-ben hozta létre, azt a sport népszerűsítésében és fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szerep elismeréseként adják át, rendszerint az európai szervezet év végi közgyűlésén vagy őszi szemináriumán. Olyan személyek kapják, akik évtizedes munkájukkal figyelemre méltó érdemeket szereztek a sport területén, kiemelkedő munkát végeztek a sport népszerűsítése érdekében, és hozzájárultak az európai olimpiai bizottságok – mint például a Magyar Olimpiai Bizottság - és minden olyan személy vagy szervezet közötti együttműködéshez, amely fontos szerepet játszott a sport sokrétű fejlesztésében is.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×