eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győri Linn Blohm a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. szeptember 18-án.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Letaglózó vereséget szenvedett a Ferencváros

Egy gól híján ugyanennyivel nyert viszont a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Ferencváros 40-20-ra kikapott a német Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Ez volt az FTC történetének legsúlyosabb veresége a BL-ben, a negatív rekord a 2016 áprilisában játszott Győr elleni meccs volt, amit 40-23-ra veszített el a fővárosi együttes.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport

SG BBM Bietigheim (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-20 (18-9)

lövések/gólok: 49/40, illetve 47/20

gólok hétméteresből: 8/8, illetve 1/1

kiállítások: 2, illetve 8 perc

A vendégek keretéből

Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijic is hiányzott

az európai szövetség által a forduló rangadójának választott mérkőzésről.

Védekezésben és támadásban is, összeszedettebb, pontosabb játékkal kezdtek a németek, akik tavaly március 31. óta minden meccsüket megnyerték. A találkozó negyedénél már 8-3-ra vezettek, és mivel a ferencvárosi játékosok nehezen kerültek helyzetbe, az előkészítetlen lövéseik pedig sokszor sikertelenek voltak, a különbség tovább nőtt. A két magyar válogatott kapus közül a Bietigheim hálóját védő Szikora Melinda teljesített jobban, így csapata a szünetben nagy meglepetésre már 18-9-es előnyben volt.

A második félidő elején sem változott a játék képe, az Európa-liga-címvédő továbbra is lendületesen kézilabdázott, hatékonyan védekezett, a gyors ellenakcióit rendre könnyű góllal zárta, ezért Elek Gábor vezetőedző már a 43. percben kikérte a harmadik idejét. Szikorát csakhamar le kellett cserélni ujjsérülés miatt, ennek ellenére húszgólosra nőtt a különbség. A német bajnok hatvan percen keresztül ugyanolyan magas színvonalon teljesített, a magyar csapat viszont ezúttal csupán árnyéka volt önmagának.

A házigazdáknál Julia Maidhof kilenc, Karolina Kudlacz-Gloc öt gólt lőtt, a mezőny legjobbjának megválasztott Szikora 53 százalékos hatékonysággal (30/16) védett. A túloldalon Klujber Katrin hat találattal zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén négy FTC-siker mellett harmadszor győzött a Bietigheim. A Ferencváros jövő szombaton a francia Brest Bretagne együttesét fogadja Érden.

Az egyik 19, a másik...

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 44-25-re legyőzte a török Kastamonu Belediyesi GSK csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport

Győri Audi ETO KC-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 44-25 (23-14)

lövések/gólok: 61/44, illetve 50/25

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/0

kiállítások: 6, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset és Line Haugsted hiányzott.

A törökök már négy és fél perc után időt kértek, bár akkor még csak 3-1-es hátrányban voltak. Hamarosan Ambros Martín győri vezetőedző is időt kért, mert csapata védekezése nem működött megfelelően, ezt kihasználva a Kastamonu jól tartotta magát. Az ETO az esélyesek nyugalmával kézilabdázott, a vendégek viszont nagyszerűen küzdöttek és a 16. percben egy 5-1-es sorozat végén már ők vezettek 12-11-re.

A döcögős első húsz perc után lendületbe kerültek a győriek, és villámgyorsan elkezdett nőni az előnyük, mivel a játékvezetők két és fél percen belül három kiállítással sújtották a törököket. Az első félidőt egy 12-2-es szériával zárták a hazaiak, majd a szünet után már a tíz gólt is meghaladta a különbség. A vendégek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de az egyik győri ellenakció során a visszafutó hálóőr, Yaren Berfe Göker fejjel a kapufának ütközött, ezért nyakmerevítőt kapott és a mentők hosszú percekig ápolták a pályán, majd azon kívül.

Jó néhány lövést elhibáztak a házigazdák, ám ezúttal ez is belefért, előnyük így is folyamatosan nőtt. A két csapat harmadszor találkozott egymással, a győriek előbb 17, majd 16, most pedig 19 találattal nyertek.

Linn Blohm és Veronica Kristiansen nyolc-nyolc, Faluvégi Dorottya hat, Schatzl Nadine és Stine Oftedal öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez. Silje Solberg 40, Sandra Toft 36 százalékos hatékonysággal védett. A túloldalon Katarina Jezic és Azenaide Carlos hét-hét találattal zárt.

A két győzelemmel álló ETO jövő szombaton a francia Metz HB együttesét fogadja, az egy sikerrel és egy vereséggel rendelkező Ferencváros ugyanazon a napon a szintén francia Brest Bretagne-t látja vendégül Érden.

(Nyitóképünkön a győri Linn Blohm a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Kastamonu Belediyesi GSK mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. szeptember 18-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×