eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Mikael Hopkins, a magyar (j) és Marius Grigonis, a litván válogatott játékosa a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország - Litvánia mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kosár-Eb: Litvánia ellen sem sikerült a bravúr

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 87-64-re kikapott a litván csapattól kedden az Európa-bajnokság kölni csoportjának negyedik fordulójában, így továbbra is nyeretlen.

A tornát a bosnyákok, a címvédő szlovénok és a franciák elleni vereséggel kezdő nemzeti csapat számára nem volt tétje a keddi találkozónak, mivel már nem juthatott tovább a B csoportból. A szintén háromszor alulmaradt baltiaknak azonban még volt esélyük a nyolcaddöntőre, s ennek megfelelően kezdtek. A második negyedben egy pontra csökkent a távolság, és 27-26-nál már a magyarok voltak előrébb. Ezután viszont két dobott pontra 15-öt kapott a csapat, a nagyszünetben 33-48 volt az állás.

Fordulás után 42-62-nél gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, és a különbség akkor sem csökkent, amikor az ellenfélnél a csereemberek kerültek pályára. A zárószakaszra már nem maradtak izgalmak. A magyarok negyedszer is alulmaradtak az Eb-n, míg a litvánok még reménykedhetnek a nyolcaddöntőben. A válogatott legjobbja Perl Zoltán lett 16 ponttal.

A négy vereséggel álló magyar csapat szerdán 20.30-tól fejezi be Eb-szereplését a házigazda németek ellen.

B csoport, 4. forduló: Litvánia-Magyarország 87-64 (22-18, 26-15, 27-19, 12-12)
Pontszerzők: Valanciunas 21 pont, Sabonis 19, Grigonis 15, Jokubaitis 10, Lekavicius 6, Kuzminskas 4, Echodas 4, Giedraitis 4, Brazdeikis 2, Butkevicius 2 illetve Perl 16, Vojvoda 10, Allen 10, Golomán 6, Eilingsfeld 5, Keller 5, Hopkins 4, Benke 2, Ferencz 2, Somogyi 2, Váradi 2

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×