eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Zachariassen góljával nyert a Ferencváros Angyalföldön - eredmények, tabella

Pakson is győzött az éllovas Kisvárda. A Fehérvár vette el a Kecskemét veretlenségét.

A címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert az újonc Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szerda esti mérkőzésén. Az angyalföldiek így továbbra is várnak első győzelmükre, míg az Európa-ligában csoportkörös népligetiek négy bajnoki után is százszázalékos mérleggel állnak. A Vasas 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni riválisát a Fáy utcában.

A mérkőzés az erőviszonyoknak megfelelően ferencvárosi mezőfölénnyel indult, és a Vasas hiába tömörült be a saját kapuja elé, Zachariassen megpattanó lövésével az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hazaiak ezt követően próbáltak bátrabban játszani, de kontratámadásaikból csak egy lesgólig, illetve egy veszélyes szabadrúgásig jutottak - utóbbinál Bogdán védett nagyot.

A fordulás után ismét fokozta a tempót és a nyomást a Ferencváros, a Vasas szinte csak pontrúgásokból tudott kisebb-nagyobb veszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt. A hajrára Kuttor Attila vezetőedző négy támadószellemű játékost is pályára küldött, de a legnagyobb helyzetet így is a zöld-fehérek dolgozták ki: a 78. percben Traore lövését Hidi vágta ki a gólvonalról. A jó iramú mérkőzés utolsó periódusában is biztosan őrizte előnyét a címvédő, amely megszerezte szezonbeli negyedik győzelmét is.

Az éllovas Kisvárda kétgólos győzelmet aratott az eddig hozzá hasonlóan veretlen Paks otthonában. A vendégeknek két döntetlen mellett ez volt a negyedik sikerük a mostani idényben, míg a hazaiak két-két győzelem és döntetlen után szenvedték el első vereségüket.

Lendületesen, már-már agresszíven kezdett a Kisvárda, és amellett, hogy egyáltalán nem engedte kibontakozni a Paksot, két remek egyéni megmozdulással hamar kétgólos előnyre tett szert. Miközben a vendégek a folytatásban gyors kontratámadásokból próbáltak veszélyeztetni - többször is sikerrel -, az első félidő második felében a hazaiak is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, de kaput eltaláló lövésük egy sem akadt.

A szünetben cserékkel frissítette csapatát a házigazdákat irányító Waltner Róbert, de ez sem használt, a Kisvárda egy szögletet követően tovább növelte előnyét. A Paks ezután mindent megtett a szépítésért, ez kisvártatva össze is jött, de többre már nem futotta az erejéből, illetve Hindrich kapus minden további próbálkozást hárított.

A Kisvárda sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg 3-1-re.

Elvették a Kecskemét veretlenségét: a MOL Fehérvár FC házigazdaként 2-1-re legyőzte az eddig veretlen, újonc csapatot.

Az első negyedóra fehérvári fölénnyel telt, Funsho Bamgboye keresztlécen csattant távoli lövése is ezt jelezte. A Kecskemét masszív védekezésből igyekezett veszélyt teremteni a hazai kapu előtt, ebből szinte semmi nem valósult meg. A Fehérvár félóra elteltével - Nego Loic kapáslövésével - megszerezte a vezetést, és úgy tűnt, hogy előnnyel vonulhat pihenőre. Hogy ez mégsem így lett, arról a hazai kapus, Emil Rockov tehetett, aki egy hazagurított labdába rosszul ért bele és a tőle elpattanó játékszert Katona Bálintnak nem volt nehéz az üres kapuba passzolni.

A második félidő is fehérvári fölényben telt, azonban Bamgboye les miatt érvénytelenített találatán kívül nem sok említésre méltó helyzetük volt a házigazdáknak. A vendégek továbbra is a védekezést helyezték előtérbe és bíztak a kontratámadásaikban. A hajrában a kapujához szegezte a Fehérvár a Kecskemétet, Varga Ádám azonban sokáig mindent védett, de Stopira fejesnél már ő is tehetetlen volt. Ezzel a forduló előtt kiesőhelyen tanyázó Fehérvár elvette a dobogós helyen álló Kecskemét veretlenségét.

Eredmények

  • Paksi FC-Kisvárda Master Good 1-3
  • MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE 2-1
  • Vasas FC-Ferencvárosi TC 0-1

kedden játszották:

  • Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0
  • Zalaegerszeg-Debreceni VSC 4-2

csütörtökön játsszák:

  • Budapest Honvéd-Újpest FC 19.00

Tabella

1. Kisvárda Master Good 6 4 2 - 16- 8 14 pont

2. Ferencvárosi TC 4 4 - - 9- 1 12

3. Kecskeméti TE 6 2 3 1 7- 5 9

4. Puskás Akadémia FC 6 2 3 1 6- 4 9

5. Paksi FC 5 2 2 1 11-10 8

6. ZTE FC 5 2 1 2 8- 9 7

7. MOL Fehérvár FC 5 2 - 3 7-10 6

8. Mezőkövesd Zsóry FC 6 1 2 3 8-10 5

9. Budapest Honvéd 5 1 1 3 6-12 4

10. Vasas FC 6 - 4 2 5- 7 4

11. Debreceni VSC 6 - 4 2 9-13 4

12. Újpest FC 4 - 2 2 4- 7 2

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×