eur:
393.16
usd:
364.08
bux:
72080.04
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Pierre Gasly, a Toro Rosso francia versenyzője érkezik a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésére a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Titokban kórházba kellett vinni a Forma–1-es pilótát

A gondot az úgynevezett delfinezés okozta.

Pierre Gasly szervezete nem bírta az idei autók extrém erőhatásait, szezon közben kórházba kellett mennie a delfinezés miatt – írja a vezess.hu.

A 2022-es Forma-1-es szezon első felében a delfinezés volt az egyik legtöbbet hangoztatott szó a sportágban. Futamok terén a jelenséget az Azerbajdzsáni Nagydíjon láthattuk kicsúcsosodni, ahol a pálya harmadát kitevő hosszú egyenesben többen is szenvedtek a probléma miatt – emlékezetes volt, hogy a futam után Lewis Hamilton alig tudott kiszállni Mercedeséből.

Utólag Pierre Gasly is bevallotta, ő is megszenvedett a pattogás miatt.

"Baku volt a legrosszabb. Számomra nem csak pusztán a szimpla delfinezés volt: az autónkat extrém alacsonyra kell állítani, hogy versenyképesek legyünk, de azon a pályán rengeteg a bukkanó. Nagyon kemény volt ez a hátamnak, a hétvége után egy MRI-re el kellett mennem, hogy ellenőrizzük, minden rendben van-e a csigolyáimmal” – mesélte az AlphaTauri versenyzője.

“Esetünkben ez egyértelműen a pályához volt köthető” – utalt a bakui úthibákra a francia, aki mindezek ellenére itt érte el szezonbeli legjobb eredményét és ötödik lett.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Az elmúlt hetekben ismét előtérbe került az ukrán fegyveres erők egyik legkomolyabb hiányossága: egyszerűen nem rendelkeznek kellő számú légvédelmi fegyverrel ahhoz, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz légierő és rakétatüzérség támadásai ellen. Moszkva valószínűleg észlelte is ezt a problémát, hiszen az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak a légicsapások, ezúttal azonban nem a lakosság és az energetikai hálózat, hanem olyan komolyabb stratégiai célpontok, mint a vasútvonalak és a repülőterek ellen. Nézzük, mi a helyzet most az ukrán légtérben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×