eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke beszédet mond a Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortán pályájának átadásán Debrecenben 2018. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Atlétikai vb - Átvette a stafétát a magyar szövetség

A következő világbajnokságot ugyanis Budapest rendezi az új stadionban.

Női gátfutásban és férfi rúdugrásban is világcsúcs született a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokság vasárnapi zárónapján, amelyen Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke átvette a stafétát.

A nigériai Tobi Amusan a 100 gát elődöntőjében 12.12 másodperccel állított fel új csúcsot, melyet a döntőben 12.06 másodpercre javított, ezt azonban a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem hitelesítették.

Rúdugrásban Armand Duplantis saját márciusi rekordját adta át a múltnak: a svédek olimpiai bajnoka a belgrádi fedett pályás vb-n elért 6,20 méteres eredményét javította meg egy centiméterrel.

A nők 4x400-as váltóját az Egyesült Államok nyerte, az elődöntőre visszatérő Allyson Felix így huszadik vb-érmével, ráadásul arannyal búcsúzott.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke átadta a stafétát Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének: jövőre Budapest lesz a házigazdája Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének.

"A világbajnokságok történetében

soha nem látott méretű, akár 25 főnél is nagyobb csapattal készül a magyar atlétika a hazai rendezésű vb-re.

Jelenleg mindent annak rendelünk alá, hogy sikeres legyen a szereplésünk és az esemény hatása tovább tartson, mint az a csodálatos 9 nap, azaz a világbajnokság járuljon hozzá a magyar atlétika erősödéséhez" - idézte a jövő évi vb szervezőbizottságának közleménye Gyulait. A MASZ elnöke megemlítette: az élsportolók számára indított szakmai programok mellett elindították a Kölyökből Atléta Programot is, aminek hatására

egy év alatt harmadával több gyerek kezdett el atletizálni.

"Ez társadalmi érdek is, hiszen az atlétika minden mozgásforma alapja és így a sportág nagyban hozzá tud járulni a sportoló nemzet megteremtéséhez" - szögezte le Gyulai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×