eur:
393.09
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Joshua Kimmich, a Bayern München (b) és Sadio Mané, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool - Bayern München mérkőzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2019. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Újra ő Afrika legjobb labdarúgója

Az egyiptomi Mohamed Szalah-t, valamint honfitársát, a Chelsea-ben védő Édouard Mendyt előzte meg a választáson

Sadio Manét választották az Év afrikai labdarúgójának.

A nyáron a Liverpooltól a Bayern Münchenhez szerződött szenegáli csatár korábbi csapattársát, az egyiptomi Mohamed Szalah-t, valamint honfitársát, a Chelsea-ben védő Édouard Mendyt előzte meg a választáson.

A 30 éves Mané februárban megnyerte válogatottjával az Afrika Kupát, a díjat pedig - csapata egyesült államokbeli túrájáról elutazva - személyesen vette át csütörtökön Rabatban.

"Megtisztelő, hogy újra megkaphattam az elismerést, amelyet országom fiatal labdarúgóinak ajánlok" - fogalmazott a támadó, akit 2019-ben is a legjobbnak választottak. A díjat az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem adták át.

Mané szerdán még a Bayern München DC United elleni felkészülési mérkőzésén lőtt gólt, mielőtt elrepült a marokkói gálára, hogy aztán vasárnap már az angol bajnok Manchester City elleni felkészülési mérkőzésen szerepeljen Green Bayben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×