eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: dvsc.hu

Tulajdonosváltás és edzőcsere a debreceni futballcsapatnál

A Kisvárda és a DAC korábbi trénere, Joao Janeiro váltja Joan Carrillót a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC kispadján.

A stabil gazdasági és szakmai háttér további javítása érdekében fontos változások történtek a DVSC-nél: a klubnak új tulajdonosa és vezetőedzője van. A váltás részeként távoznia kell Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöknek, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőnek, Tőzsér Dániel volt sportigazgatónak, illetve Joan Carrillo vezetőedzőnek is – közölte a klub a honlapján.

A DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának új elnöke Ike Thierry Zaengel lett, míg a cégvezető mostantól Makray Balázs. Ike Thierry Zaengel az olasz Siena, a francia Paris FC és az örmény FC Noah befektetőjeként vállalt most tulajdonosi szerepet Debrecenben is. Zaengel 2004 óta van benne nemzetközi futball világában, a magyarországi vállalkozás is kapcsolatban lesz a nemzetközi labdarúgó- és üzleti élettel.

"A Debrecen számunkra egy hosszú távú projekt, fogunk tudni olyan játékosokat hozni, akik akár két év belül visszahelyezhetik oda a DVSC-t, ahol egykoron volt" – jelentette ki az igazgatótanács új elnöke.

A jövőben a portugál Joao Janiero irányítja a Lokit, a tréner korábban Szegeden edzősködött, tavaly remekelt a Kisvárdával, idén tavasszal pedig a dunaszerdahelyi DAC-ot tréningezte.

Papp László, Debrecen polgármester arról beszélt, hogy a DVSC Egyesület és az önkormányzat gazdasági ereje egyelőre kevés a további előrelépéshez, ezért kellett új partnert bevonni. A polgármester bejelentette, hogy a következő három évben a klub finanszírozását az új üzleti partner vállalta. Az új tulajdonos már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat, de a város nem kívánja értékesíteni a részvényeit, mintegy 25 százalékban ezután is tulajdonos marad. A polgármester elmondta azt is, megvan a lehetőség arra is, hogy ha a tervek netán nem teljesülnek, a részvények névértéken visszavásárolhatók.

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×