eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszó a 25 évvel ezelőtti barcelonai játékokon kiválóan szereplő sportolók köszöntésén Budapesten 2017. november 9-én. A rendezvényt a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezte.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egerszegi Krisztina: képesek lennénk egy olimpia megrendezésére

A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké – mondja az úszósportot is fenyegető transzgenderjelenségekről Egerszegi Krisztina. Az ötszörös olimpiai bajnok nagyköveti szerepvállalásáról és a szomszédban dúló háborúról is nyilatkozott.

Ismeretes, Egerszegi Krisztina a június 18-án kezdődő budapesti FINA-vb plakátkampányának egyik arca, a világbajnokság nagykövete. A Mandinernek adott interjúban ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „Többedmagammal szerepelek az óriásplakáton. Darnyi Tamás is vállalta, ez megkönnyítette a döntést, hiszen a példaképem volt. Most úgy tűnik, nagyszerű világesemény lesz az idei. Szavai szerint nem szeret előre megfogalmazni semmilyen elvárást, mert emlékszik, ő is mennyire „utálta”, amikor ilyenekkel jöttek neki, úgyhogy inkább azt kívánja a magyar versenyzőknek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

A világklasszis hátúszó úgy véli, Magyarország jó házigazdája tudna lenni egy olimpiának. „Budapest vagy inkább Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy nagyszerű versenyrendezői képességekkel bír. Persze aki nem szereti a sportot, nyilván erre is azt mondja, hogy minek, és csak a problémákat venné észre. Minden sporttal, művészettel, kultúrával kapcsolatos eseménytől, amit megrendezünk, csak több lesz az ország. Világszínvonalú létesítmények épültek, kiválóan meg tudunk rendezni olyan hatalmas volumenű sporteseményeket, mint a FINA-világbajnokság, amelynek most már másodjára is nekirugaszkodhatunk. A tudás tehát megvan, már csak az kellene, hogy végre elhiggyük:

Magyarország képes megrendezni egy nyári olimpiát.”

Az interjúban szó esett olyan aktuális kérdések, mint a transzgenderjelenség vagy az ukrajnai háború. Előbbi témát illetően hangsúlyozta:

„a férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké”.

Úgy gondolja, hogy akkor maradhatna fair a verseny, ha a transznemű sportolóknak lenne egy külön kategória, így senkinek nem sérülne a versenyzéshez való joga.

Azt is megjegyezte, hogy nem érti, hol vannak a női szervezetek, akik felszólalhatnának az ellen, amikor egy férfinak született sportoló női számban versenyez, sorra megdöntve a rekordokat. „Szerintem az egyetlen dolog, amit a női sportolók tehetnek, hogy nem indulnak el ilyen versenyeken” – tette hozzá.

Az orosz–ukrán konfliktus illetően úgy fogalmazott, hogy

nem a legjobb irányba megy a világ.

„A szomszédunkban lévő konfliktus is véget érhetne minél hamarabb, de persze azt is látom, hogy rengeteg fals dolog jelenik meg a médiában ezzel az elítélendő háborúval kapcsolatban is. Amiatt sincsenek jó érzéseim, hogy folyamatos a fegyverszállítás a háborús övezetbe, pedig szerintem akkor van esély lezárni egy háborút, ha már senki nem szállít oda fegyvert” – fűzte hozzá Egerszegi Krisztina, akit például a digitalizáció sem vidít föl maradéktalanul, mondván – elismerve a benne rejlő hatalmas lehetőségeket –, hogy sokat elvesz az emberek közötti személyes kommunikációból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×