eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
WOLVERHAMPTON, ENGLAND - JUNE 14: Daniel Gazdag of Hungary celebrates with his team mates after scoring a goal to make it 0-4 during the UEFA Nations League League A Group 3 match between England and Hungary at Molineux on June 14, 2022 in Wolverhampton, United Kingdom. (Photo by James Baylis - AMA/Getty Images)
Nyitókép: James Baylis - AMA/Getty Images

Marco Rossi: pályafutásom topmeccse ez - értékelések a mérkőzés után

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában.

Sikerével 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, és a 3. csoport élére ugrott.

(A mérkőzést élőben tudósítottuk, a fényképes összeállítás ide kattintva olvasható.)

Sallai Roland: "Senki nem gondolta volna, hogy négy gólt lövünk az angoloknak, és különösen szép látni, hogy honnan hova jutottunk, most már számolni kell a magyar válogatottal. Az elején új volt a szakmai stáb és a játékosok sem voltak annyira összeszokva, de mostanra beért a munka. Mi jobban akartuk ezt a győzelmet, csúsztunk-másztunk, mindenki az utolsó erejét is kitette a pályára, úgyhogy csak gratulálni tudok, le a kalappal mindenki előtt" - mondta az M4 Sport közvetítése szerint a mérkőzés után a játékos, akinek ez volt az első duplája a válogatott színeiben.

Gazdag Dániel: "Büszkék lehetünk erre az eredményre mi is és az egész ország is. Mentálisan erősebbek voltunk az angoloknál, fontos volt megszerezni a vezetést az első félidőben. Még mi sem fogjuk fel, hogy mekkora dolgot vittünk véghez a 4-0-s győzelemmel, én is annak örülök egyelőre, hogy gólt szereztem" - értékelt, megjegyezve, hogy a szurkolók fantasztikusak voltak.

Nagy Zsolt: "Nem gondoltam volna, hogy az elején ilyen különbség lesz, Anglia nagyon nyomott, de ki tudtuk védekezni, és belül azt éreztem, hogy 2-0-ig nincs megállás. Nagyon erős most a magyar csapat, mindegy, mennyi meccs van, ha felvesszük a mezt, nincs fáradtság és fájdalom. A gólt még nem dolgoztam fel, de nagy öröm" - mondta. A mentális erejüket szerinte az adja, hogy bárkit bármilyen posztra becserélnek, egységes marad a csapat.

Szalai Ádám: Örült, hogy a magyar közönség nem ült fel a Himnusz alatti provokációnak, ezzel a győzelem már az elején eldőlt - mondta. "Nagyon kemény volt ez a mérkőzés, nagyon jó volt a csapat. Maximálisan Marco Rossi munkájának gyümölcse az eredmény és azé, hogy ilyen játékosokból áll a csapat."

Ádám Martin: "Nincsenek egyénieskedések, tudjuk, hogy csak együtt tudjuk megcsinálni. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, de 4-0 lett az eredmény, ezt nem kell magyarázni" - értékelt a játékos.

Marco Rossi: "Senki nem számíthatott semmi hasonlóra, a legszebb álmainkban sem. Volt néhány szerencsés epizód is, de megérdemeltük őket, mert a játékosok az első perctől összetartottak, igazán egy csapat voltak. Ha belegondolok, hogy hol és hogyan kezdtük a munkát és hova érkeztünk, erről nem is álmodtam volna, számomra ez hihetetlen dolog. A pályafutásom topmeccse ez, de a pályafutásom Magyarországon kezdődött, azt megelőzően Olaszországban alacsonyabb szériákban edzősködtem. Csak Magyarországtól kaptam meg azt a lehetőséget, hogy idáig eljussunk. A szurkolók ismét hihetetlenek voltak, Magyarországon még az olaszoknál is lelkesebbek tudnak lenni a szurkolók, néha nem hiszek a szememnek, mennyi érzelmet át tudnak adni a srácoknak. Büszke vagyok rájuk is" - értékelt a magyarok szövetségi kapitánya.

"A mélységet nem tudták kiaknázni az angolok, megpróbálták túlterhelni a jobboldalunkat és kihasználni, hogy rövidebb a kispadunk. A második játékrészben kicsit jobban feljöttek, de mondtam a játékosoknak, hogy ha ilyen ellenfél ellen játszol, meg kell szenvedni a mérkőzést, mert óriási munkát követel meg. Mondtam is nekik: itt futni kell, és ha rajtad van a magyar válogatott mez, nem lehetsz sérült vagy fáradt."

Gareth Southgate: "Nagyon jó válogatott ellen játszottunk, az első gólnál elvesztettük az önbizalmunkat. Megpróbáltam cserékkel visszanyerni a lendületet, de amikor támadásba lendültünk, kiaknázta a magyar válogatott a védelmi hibáinkat" - mondta az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. "A játékosaim fantasztikusan játszottak. Az elmúlt négy mérkőzésre fiatal játékosokat igyekeztem választani, a vébé előtt nem akartam leharcolni a játékosaimat, ennek ez volt az ára. Nem bírálom a játékosokat, tanulnak ebből. Szeptemberben még két küzdelmes mérkőzés vár ránk, addig sok munka van még a kerettel, el is kezdjük a munkát."

Meglátása szerint Marco Rossi nagyszerű munkát végzett és a magyar csapat megérdemelte játékával a győzelmet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×