eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szalai Ádám (j2) és Nico Schlotterbeck a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Mögöttük: Fiola Attila.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb hatalmas bravúr: döntetlen Németország ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért el Németországgal szemben a Puskás Arénában telt ház előtt. A csoportkör féltávjánál a második pozícióban áll, Németországot és Angliát is megelőzve.

A magyar labdarúgó-válogatott 20.45-től a Puskás Arénában Nemzetek Ligája-mérkőzésen fogadta a német csapatot, telt ház előtt.

A magyar válogatott összeállítása: Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Callum Styles, Nagy Zsolt - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik - Szalai Ádám volt.

A németeké: Neuer - Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck, Raum - Kimmich, Goretzka, Hofmann, Havertz, Musiala - Werner.

Mind a két gárda a hagyományos szerelésében játszott, a magyar vörös mezben, a német fehérben. A Nemzetek Ligájában, az A-divízió C-csoportjában, két forduló után, Olaszországnak négy, Magyarországnak három, Németországnak két, Angliának egy pontja volt. E találkozóval párhuzamosan Wolverhamptonban játszották az Anglia–Olaszország találkozót.

A 6. percben Fiola beadása után Sallai Roland nehéz helyzetből – kicsit mögé jött a labda – kapura fejelt, Neuer kiütötte a labdát, de éppen Nagy Zsolt elé, aki hat méterről bebikázta a labdát a léc alá, 1-0.

A 9. percben kiegyenlítettek a németek, a védők mögé belőtt labdára Jonas Hofmann lépett ki, megelőzte egy gondolatnyival Gulácsit, s aztán az üres kapuba lőtt, 1-1.

Werner aztán tíz méterről lőtt, Gulácsi lábbal védett, a német csatár lesen volt.

A 18. percben Kai Havertz feje mellett éppen csak elment a beívelt labda, helyzet volt.

Sallai Roland próbált kisvártatva kontrázni, majd Fiola Attila harcolt a középcsatár poszton.

A németek valamivel többet birtokolták a labdát a félid vége felé, de a helyzeteket tekintve nem volt különösebb differencia a két csapat között.

Raum aztán nagyszerűen lépett be a balhátvéd helyén a tizenhatoson belülre, veszélyes csavarása után alig kerülte ki a labda a hosszú sarkot.

A 41. percben Werner éles lövése a kapu fölé szállt.

A 43. percben Fiola éles szögből leadott lövését Neuer lábbal védte.

A félidőben nem volt csere egyik oldalon sem.

Előbb a németeknél, aztán a magyaroknál volt többet a labda a második játékrész első hat-hét percében, kiegyenlített játék zajlott.

Hasonló helyzet alakulhatott volna ki, mint a német gólnál, Schlotterbeck ívelését azonban Hofmann nem tudta átvenni.

Percekkel később jöttek az első cserék, miközben a VAR egy lehetséges német tizenegyest nézett, Schlotterbeck esett el a tizenhatosunkon belül. Nagy Zsolt és Szalai Ádám lement, Ádám Martin és Loic Nego állt be. A németeknél Goretzkát Gündogan váltotta.

Óriási német helyzet maradt ki, a 73. percben Hofmann egyedül vitte a labdát Gulácsira, de nagyon önzetlen volt, balra akarta tolni a labdát Wernernek, Willi Orbán odaért, szerelt.

A 74. percben Szoboszlai beadása után Ádám Martin nyolc méterről, nagyon tiszta helyzetből fejelhetett, sajnos, gyengén.

Gazdag Dániel jelentkezett aztán Sallai Roland helyén, a németeknél Thomas Müller és Julian Brandt állt be.

Gazdag 20 méteres lövését Neuer szögletre tolta.

A 83. percben Ádám, ezúttal Nego beadása után, újabb ziccert hagyott ki fejjel.

A nagyon hasznosan futballozó Styles Callum helyére Vécsei Bálint állt be a legvégén.

Ha nehezen is, de leteltek az utolsó percek.

Magyarország az első két hazai mérkőzésén négy pontot szerzett az A-divízióban. Miután az angol–olasz mérkőzés 0-0-val ért véget, a magyar csapat továbbra is második a csoportjában.

Eredmények.com
Eredmények.com

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×