eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A szerb Novak Djokovic (b) és a spanyol Rafael Nadal a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében játszott mérkőzésük előtt a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

„Kétnapos” ütközetet hozott Nadal és Djokovic párizsi negyeddöntője – videó

Éjfél után négy szettben dőlt el a párizsi rekorder és a címvédő mérkőzése a Roland Garroson.

Rafael Nadal négy szettben legyőzte Novak Djokovicot a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének negyeddöntőjében.

A két kiváló játékos 59. alkalommal játszott egymással, életükben először éppen a salakpályás Grand Slam-tornán találkoztak, a 2006-os negyeddöntőt Nadal nyerte, miután két szettet követően Djokovic feladta a meccset.

A kedd este kezdődő, ám szerda hajnalra átnyúló negyeddöntő első szettjében a 13-szoros Roland Garros-győztes spanyol Nadal egyértelmű fölényben volt, jobban szervált és a többi statisztikai mutatóban is egyértelműen jobbnak bizonyult a szerb címvédőnél, akinek idén Párizsban ez volt az első elveszített játszmája.

A 6:2-re végződött első felvonás után a másodikban az agresszívabban teniszező spanyol 3:0-ra elhúzott, ezután azonban némileg fáradni látszott: az adogatásai hatékonysága és a játéka pontossága is visszaesett, ezt kihasználva Djokovic sorozatban négy játékot nyert - köztük akadt 19 perces is -, és az 1 óra 28 percig tartó, rendkívül nehéz szett bezsebelésével egyenlített.

A harmadik játszma az ismét összeszedettebben és energikusabban teniszező Nadal brékjével indult, és uralta is ezt a periódust a 36. születésnapját pénteken ünneplő spanyol kiválóság, így ez a szett ismét 6:2-vel lett az övé.

A negyediknek három óra játékot követően, immár éjfél után vágtak neki a felek, és a magas színvonalú, a résztvevők klasszisához méltó megoldásokat felvonultató mérkőzésen először Djokovic került brékelőnybe (3:0). Nadal azonban nem akarta ötödik szettre hagyni a döntést, a játszma második felében újra koncentráltabb játékot mutatott: két szettlabda hárítása után 5:5-nél beérte riválisát. Pontos és gyors ütéseinek köszönhetően pedig a rövidítésben a többször hibázó világelső fölé kerekedett, és megnyerte a 4 óra 12 percig tartó emlékezetes összecsapást.

Ezzel kettejük örökmérlegét tekintve Nadal 29. győzelmét aratta Djokovic 30 sikere mellett, salakon pedig 20-8 az állás Nadal javára.

Eredmények, negyeddöntő

férfiak

Nadal (spanyol, 5.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7-4)

Zverev (német, 3.)-Alcaraz (spanyol, 6.) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9-7)

nők

Trevisan (olasz)-Fernandez (kanadai, 17.) 6:2, 6:7 (3-7), 6:3

Gauff (amerikai, 18.)-Stephens (amerikai) 7:5, 6:2

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×